Preduzetnicki Portal Banner

БИЛЕЋКИ ОСНОВЦИ УЧЕСНИЦИ КВИЗА „НАУЧИ СЕ ЧОВЈЕЧЕ“

 

Ученици Основне школе „Петар II Петровић Његош“ отпутовали су данас у Бања Луку, гдје ће учествовати на  снимању једног од највећих пројеката РТРС, квиза “Научи се, човјече”.

 

 

Основна школа „Петар II Петровић Његош“ од Педагошког завода Републике Српске изабрана је међу 32 школе које ће се такмичити у овом квизу.

„У квизу учествује тим од шест такмичара, четири која се такмиче у знању, и један плесни пар. Тим има и шест резервних играча и 24 навијача. У екипу навијача изабрали смо ученике који су завршили девети разред, а добитници су Вукове дипломе, као и ученике који имају све петице.“, рекао је професор историје, географије и демократије и људских права Милан Кешељ.

Врло занимљив концепт квиза “Научи се човјече” захтијева од учесника висок ниво знања, али и бројних вјештина. Иако изгледом, ова пажљиво осмишљена игра, подсјећа на добро познату “Не љути се човјече”, суштински се веома разликују.

„То је игра коју смо осмислили ми за нашу дјецу и играли се са њима, и онда смо схватили да то може да буде један сјајан пројекат. Мислим да у региону задњих тридесет година овакво нешто није рађено, а ево сад се прави на РТРС-у” рекао је Ненад Окановић – Оки.

32 школе из 28 општина Републике Српске, са по два тима од шестог до деветог разреда, показаће своје знање из српског језика, географије, историје и опште културе. Савјетници Републичког педагошког завода припремили су више од 2.000 питања из наставног плана и програма ових разреда.

Највећем пројекту, до сада реализованом у студију Радио Телевизије Републике Српске, претходиле су вишемјесечне припреме. Само за постављање најсавременије техничке опреме било је потребно више од 100 људи. Све се ради у ХД резолуцији, те се користи најсавременија опрема када су у питању свјетло, звук и квалитет слике. У току квиза ће бити присутно „само“ 1800 навијача и 192 учесника. У току презентације квиза и обиласка школа пређено је 2455 километара, а на крају снимања очекујемо преко 1500 минута образовног и забавног програма за дјецу!“, саопштили  су из РТРС. 

Снимање квиза  требало би да се заврши до почетка јула а емитовање на РТРС-у планирано је за јесењу шему, тачније од средине септембра мјесеца.

Аутори и водитељи пројекта су познати глумци Ненад Окановић - Оки и Бојан Ивковић - Боки.

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764