Preduzetnicki Portal Banner

Видовдан прослављен у касарни „Билећки борци“

 
Светом литургијом у храму Светог Василија Острошког који се налази у склопу касарне „Билећки борци“ у Билећи, данас је обиљежен Видовдан, крсна слава Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског Република Српска пука.
 
 Обиљежавању славе присуствовали су бројни званичници, породице погинулих бораца и  представници борачких организација из Источне Херцеговине.
 
Небојша Ивезић комадант Другог пјешадијског батаљона Оружаних снага Босне и Херцеговине који се налази у саставу Трећег пјешадијског Република Српска пука рекао је да се данашњом прославом одаје признање свим српским војницима који су страдали кроз историју.
 
„Војска Републике Српске имала је пресудан значај у заштити нашег народа на овим просторима и одбрани Републике Српске. За остварење тог циља преко 23.000 наших најбољих синова и кћери дали су оно највриједније што су имали, а то је живот. Да смо на правом путу и да радимо праву ствар јесте присуство великог броја пензионисаних официра Војске Републике Срспске, представника борачких организација, породица погинулих бораца као и представника законодавне и извршне власти“, истакао је Ивезић.
 
Видовданске свечаности у Билећи настављају се вечерас додјелом Просвјетине повеље коју је ове године добио професор Богдан Томановић за немјерљив допринос на пољу образовања, васпитања и културе. На овој свечаности биће додијељене Просвјетине дипломе најбољим ученицима из двије Основне Школе и Средњошколског центра.

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764