Preduzetnicki Portal Banner

Акција добровољног даривања крви: Прикупљено 86 доза

У Билећи је успијешно одржана акција добровољног даривања крви у којој је прикупљено 86 доза драгоцјене течности. 

 

Акцију под називом „Даруј крв, спаси живот“ коју традиционално организује Општински одбор Црвеног крста Билећа у сарадњи са Службом за трансфузијску медицину Болнице Требиње подржакла су 92 становника.

Секретар Општинског одбора Црвеног крста у Билећи Снежана Капор изразила је задовољство због великог одзива грађана.

„ Задовољни смо одзивом грађана који сваку акцију подрже у великом броју. Дошли су и наши пријатељи из Плужина, Гацка, Никшића и Берковића да подрже  ову хуману акцију. Хвала свима који су се одазвали, а хвала и нашој општини која је такође подржала акцију добровољног даривања крви.“, истакла је Снежана Капор.

Љекар требињске Службе за трансфузијску медицину Драган Шаренац навео је да је добровољно давалаштво крви у Херцеговини одлично развијено и истакао да се залихе крви редовно обнављају.

„ Још једном велико хвала Билећанима и њиховим пријатељима који су данас организовали и подржали ову акцију. Прикупили  смо 86 доза и то ће нам помоћи да у свим ситуацијама адекватно, брзо и ефикасно  реагујемо на захтјев трансфузије крви. Нисам задовољан само овом акцијом у Билећи  већ и претходним акцијама које организује  Општински одбор Црвеног крста Билећа.“ , истакао је доктор Драган Шаренац.

Након акције организован је ручак и заједничко друженје доборовољних давалаца крви.

 

 

 

 
 
 
 
 
 

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764