Preduzetnicki Portal Banner

Билећа је данас добила „Библиотеку на отвореном“. Захваљујући труду и раду запослених у Народној библиотеци „Владимир Гаћиновић“ израђене су двије кућице које чине „Библиотеку на отвореном“.

Једна кућица намјењена је нашим најмлађим суграђанима, док је друга за одрасле љубитеље писане ријечи.

 

Према ријечима директора Народне библиотеке Ирене Дунђер ова идеја настала је у доба ванредног стања, али због неких техничких разлога није реализована.
„Библиотеке на отвореном већ деценијама постоје широм свијета, данас је и наш мали градић добио један овакав кутак. Циљ оваквих библиотека је промовисање књига и читања. Нама је жеља била да омогућимо нашим суграђанима да на клупи читају књигу, или понесу кући и читају“, каже директор Народне библиотеке у Билећи Ирена Дунђер која истиче да „Библиотеке на отвореном“ немају чланску карту, али је пожељно да се књиге након читања врате како би сви који желе могли да уживају у омиљеним насловима.
Вукашин Куљић власник фирме „Вулком“ донирао је материјал потребан за израду Библиотеке на отвореном, Жарко Копривица израдио је кров за кућице које је осликала Славица Перућица.

„Четкицу нисам узела у руку од основне школе, али сам задовољна како је све испало. Свидјела ми се идеја и радо сам је подржала. Није ми било тешко радити јер ми је стало да урадим нешто лијепо и корисно за наш град. Надам се да ће наши суграђани знати да цијене и чувају ову драгоцјеност“, каже Славица Перућица.

Менаџер Општине Билећа Михајло Вујовић који је „Библиотеци на отвореном“ даровао своје двије ауторске књиге истакао је да га радује чињеница да су запослени у Библиотеци уложили труд и направили кућице које ће омогућити да књиге буду доступне свим грађанима Билеће.
„ Интелектуални дио Билеће је увијек доста читао, и у приликама и неприликама. Неприлике су изродиле ову идеју, а надам се да ће у наредном периоду из ових кућица бити читане књиге у неким бољим приликама. Позвао бих грађане Билеће да поклоне књиге и доносе наслове из својих приватних библиотека и тако учине да књиге буду доступне свима“, каже Михајло Вујовић.

Аутор књиге „Пишите МАМА великим словом“, Радмила Шиник, своју књигу донирала је „Библиотеци на отвореном“.
„Ово је мој мали допринос Библиотеци. Кутак је намјењен дјеци, а ја пишем за дјецу и драго ми је што ће они имати прилику да прочитају моје књиге и надам се да ће им остати нешто лијепо у срцу што ће их инспирисати да и они пишу. Оно што сви треба да знамо је да се улагање у дјецу и знање увијек исплати“, каже Радмила Шиник.

Присутни су данас послали јасну поруку, да је Билећа добила један лијеп и дарагоцеј кутак и да само од нас зависи колико ће тај кутак трајати.

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764