Preduzetnicki Portal Banner

БИЛЕЋКИ ОСНОВЦИ И СРЕДЊОШКОЛЦИ УЧЕСНИЦИ РЕПУБЛИЧКОГ ТАКМИЧЕЊА „МИНИ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА“

 

На Републичка такмичења пласирале су се одбојкашице  и играчи малог фудбала СШЦ „Голуб Куреш“, тим малог фудбала Основне школе „Петар II Петровић Његош“ и атлетичари  Драган Антуновић и Глорија Куреш.

 

 

 

Данас је одржано последње Регионално  такмичење у оквиру „Мини олимпијских игара“.

Драган Антуновић ученик Основне школе „Свети Сава“  проглашен је за најбољег појединца на Регионалном такмичењу у атлетици. Антуновић је заузео прво мјесто у трци на 100 метара, док је Глорија Куреш ученица Средњошколског центра „Голуб Куреш“ заузела прво мјесто у трци на 800 метара.

Билећки спортисти били су успјешни на нивоу регије, па су се на Републичка такмичења пласирале одбојкашице  и играчи малог фудбала СШЦ „Голуб Куреш“, тим малог фудбала Основне школе „Петар II Петровић Његош“ и атлетичари  Драган Антуновић и Глорија Куреш.

Подсјећамо да су одбојкашице у Љубињу освојиле прво мјесто у конкуренцији шест средњих школа из Требиња, Љубиња, Гацка, Калиновика, Невесиња и Билеће.  За најбољу играчицу турнира  проглашена је Николина Албијанић, ученица СШЦ "Голуб Куреш" из Билеће.

Билећа је била домаћин Регионалног такмичења у малом фудбалу за основце и средњошколце. 

Ученици Основне школе "Петар II Петровић Његош" освојили су прво мјесто, пошто су у финалном сусрету били бољи од ОШ "Ристо Пророковић" из Невесиња. За најбољег играча турнира проглашен је Никола Ђорђић, најбољи стријелац био је Вељко Јањић, оба   ученици ОШ "Петар II Петровић Његош".

Фудбалска секција Средњошколског центра "Голуб Куреш" у конкуренцији од седам  екипа освојила је прво мјесто, пошто је у финалној утакмици побиједила СШЦ "Алекса Шантић" из Невесиња резултатом 2:1.
Стријелци за СШЦ "Голуб Куреш" у финалном сусрету били су Лазар Мркаић и Борис Ивковић. Најбољи стријелац турнира био је Лазар Мркаић, док је за најбољег голмана проглашен Дамјан Алексић, ученици СШЦ "Голуб Куреш" из Билеће.

Билећке средњошколке освојиле су четврто мјесто у малом фудбалу, а за најбољег стријелца турнира проглашена је Маја Батинић, ученица СШЦ "Голуб Куреш" Билећа.

Ученици Основне школе „Свети Сава“ заузели су друго мјесто на Регионалном кошаркашком турниру.

Републичко такмичење у малом фудбалу за средњошколце одржава се данас и сутра  у Добоју, а такмичење за основце биће одржано  18. и  19. маја на Палама. Првенство за одбојкашице биће одиграно од 11. и 12.  маја у  Бањалуци, а првенство у атлетици наредне суботе у Требињу.  

Тренери шампионских екипа су професори: Веселинка Радовановић, Мирослав Перућица и Доброслав Табаковић.

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764