Preduzetnicki Portal Banner

Билећко језеро постаје једно од најатрактивнијих риболовно-туристичких дестинација

На Билећком језеру од почетка риболовне сезоне уловљено је десетак сомова тежих од 50 килограма, док се свакодневно лове сомови тешки од 15 до 35 килограма.
Билећко језеро постаје једно од најатрактивнијих  риболовно-туристичких дестинација, јер је познато по богатом рибљем фонду, па је прави рај за риболовце. Сезона је испунила сва очекивања наводе локални рибари, јер су уловљени неки капитални примјерци сома.
Александар Денда, двадесетогодишњи риболовац из Билеће, уловио је сома тешког 65 килограма и дугог 208 центиметара. После два сата борбе и три километра вожње по језеру, сом је извучен на обалу.
Крајем јула Пинка Нинковић и Нино Вујовић имали су два капитална примјерка од 60 и 65 килограма.
Најсвјежији улов јуче је имао Милан Вујовић од 40 килограма.
Захваљујући раду „Спортског риболовног друштва Билећа“ које газдује водама билећког језера и ријеке Вријеке језеро постаје најпожељнија риболовна дестинација за лов капиталних сомова.
„ Све то не би било могуће да у последње двије године није побољшан рад рибочуварских служби из Билеће, Требиња и Никшића. Рибочуварске службе даноноћно врше контроле језера, што је резултирало уловима капиталних шарана и сомова“, истакли су из „Спортског риболовног друштва Билећа“.
„Спортско риболовно друштво Билећа“ и ресторан и сплав „Аполон “ све године организују популарну „Сомовијаду“, а организује се и такмичење у спремању рибље чорбе.
Билећко језеро богато је разним врстама рибе од којих су најзаступљеније: сом, шаран голаћ, шаран љускар, Језерска пастрмка, Калифорнијска пастрмка, Поточна пастрмка, Клен, Стругач и бројне друге.
 На језеру постоји неколико атрактивних локација за риболов од којих су најпознатије: Паник, Орах, Мируше , Викидовац и Чепелица.
 

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764