Preduzetnicki Portal Banner

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ОБЕЗБЈЕДИЛА СРЕДСТВА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ГРИЈАЊА У СШЦ “ГОЛУБ КУРЕШ“

 

Школску 2018/2019 годину ученици и запослени у  Средњошколском центру „Голуб Куреш“ памтиће по одличним резултатима које су постизали на бројним такмичењима, али и по хладним учионицама и скраћеним часовима у зимским мјесецима. Влада Републике Српске обезбједила је средства за реконструкцију гријања у износу од 230.000 конвертибилних марака, па би у текућој школској години билећки средњошколци требали сједити у топлим учионицама, уз  испуњене услове за уредно одвијање наставе.  

 

 

„Гријање у нашој школи није обнављано преко 50 година, у прошлој школској години изводили смо наставу у немогућим условима на температури од пет степени, али захваљујући ресорном министарству и Влади Републике Српске кренули смо у реализацију овог великог и значајног пројекта. Реконструкција подразумјева замјену постојећих радијатора и изградњу нове котловнице“, каже директор СШЦ „Голуб Куреш“ Здравка Милићевић.

Са лошим гријањем суочавају се и у Основној школи „Петар II Петровић Његош“. И у овој установи радијатори су дотрајали и треба их замијенити.

 "Крајем прошле школске године покренут је пројекат енергетске ефикасности у оквиру кога би, између осталог, требало да буду замијењени радијатори", рекла је вршилац дужности директора  Зорица Пекић. Она је додала да је већ урађена процјена и да је пројекат, у оквиру кога ће бити промијењени отвори на школи и замијењена фасада, већ у фази планирања.  

 

 

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764