Preduzetnicki Portal Banner

ГРУПА ХОДОЧАСНИКА ИЗ БИЛЕЋЕ ЈУТРОС ЈЕ КРЕНУЛА ДО МАНАСТИРА ОСТРОГ

 

У сусрет 12. мају - дану када српска православна  црква прославља Светог Василија група ходочасника, већ осму годину, из Билеће  пјешачи до манастира Острог.

 

 

 

 

Ова група ходочасника, на поклоничко путовање сваке године креће 9.маја, а јутрос им се придружило и десетак дјевојчица и дјечака. На пут су кренули уз благослов старјешине Храма „Светог Саве“  Небојше Коловића.

„Наша група из године у годину све је бројнија. Велика жеља организатора овог ходочашћа је да нас за пар година буде више од стотину“, каже један од организатора  Миомир Столица.

 Планирано је да ходочасници пређу пут за два дана. Данас пјешаче до Трубјеле гдје вечерају и ноће код, како кажу старих пријатеља Кривокапића,који их увијек братски дочекају. Сутра иду до манастира , гдје ће се поклонити моштима Светог Василија, присуствовати молитви и преноћити испред манастира.

„Неизмјерну захвалност дугујемо старјешини Храма Светог Саве у Билећи  Небојши Коловићу и свештеницима уз чији благослов сваке године крећемо на ово поклоничко путовање. Хвала и начелнику општине Миљану Алексићу  и привредницима из Билеће који нам увијек помажу да обезбједимо храну и све  што нам је неопходно“, каже Столица.

У народу је Свети Василије познат по свом подвижништву и многобројним чудотворним исцјељењима. Поклоничка путовања народа у Острог почела су још за земаљског живота Светог Василија, настављена су по прослављењу његових светих моштију и трају и данас.

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764