Preduzetnicki Portal Banner

КАРАТИСТИ И ПЛАНИНАРИ ПЈЕШКЕ ДО ОСТРОГА

 

Јуче су се чланови Планинарског друштва „Коритник“ вратили са поклоничког путовања у манастир Острог, а на ово свето мјесто кренули су каратисти „Херцеговца“.

 

 

 

 

 

 

Традиционално, већ шесту годину чланови Планинарског друштва „Коритник“ пјешаче до манастира Острог. Једна жена и десет  мушкараца вратили су се јуче са поклоничког путовања у овај манастир.

Чланови „Коритника“ окупили су се првог мајског дана у раним јутарњим часовима испред Храма „Светог Саве“, и након молитве уз благослов свештеника Небојше Коловића кренули ка Острогу. 

„Као и сваке године прво смо свратили у Цркву Свете Петке на Златишту и ишли  до Цркве на Валу гдје нас увијек са послужењем дочека отац Раденко Копривица. Дјелом пута пратила нас је киша, али хвала Богу и Светом Василији и ове године смо прошли без повреда, једино је било мало жуљева.“, причају ходочасници, чланови „Коритника“.

И ове године прво вече камповали су на Подбожуру, у близини споменика гдје су починуле мошти Светог Василија на путу за Острог. Ту су их посјетили мјештани. Другог маја кренули су рано, око 5 часова. Прије уласка у Никшић окренули су преко Бране до Царевог моста, старим путем за Подгорицу који избија крај Крста на путу према манастиру. 

„Стигли смо око 17:15 часова. Увијек се трудимо да дођемо на вријеме да присуствујемо вечерњој литургији. Након литургије идемо у Горњи манастир на поклоњење моштима Светог Василија Острошког.“, кажу ходочасници.

Трећег дана путовања након литургије кренули су за Билећу и на путу кући свратили у манастир Косјерево.

Након благослова свештеника Небојше Коловића  око двадесет каратиста „Херцеговца“ кренуло је јуче да се поклони моштима великог светитеља и чудотворца Василија Острошког и Тврдошког.

 

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764