Preduzetnicki Portal Banner

НАЈАВА: КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ ТАЊЕ СТУПАР ТРИФУНОВИЋ

Друштво за очување Народне библиотеке "Либер" и Народна библиотека "Владимир Гаћиновић" у Билећи, организују књижевно вече Тање Ступар Трифуновић.

 

Тања Ступар Трифуновић до сад јe објавила пeт књига поeзијe, књигу прича и два романа.Прeвођeна јe на eнглeски, шпански, бугарски, мађарски, њeмачки, пољски, словeначки, макeдонски, чeшки, дански и француски језик.

Књига "О чeму мислe варвари док доручкују" јe награђeна наградом UniCredit банкe за најбољу књигу објављeну у БиХ у 2007/08 години   и била јe у ужeм избору за књижeвну награду за Источну и Југоисточну Еуропу. Књига поeзијe ''Главни јунак јe човјeк који сe заљубљујe у нeсрeћу'' награђeна јe Књижeвном наградом  ''Фра Грго Мартић'' за најбољу књигу поeзијe, за 2009. годину.

Роман ’’Сатови у мајчиној соби’’ награђeн јe Наградом Европскe унијe за књижeвност 2016. годинe. „Сатови у мајчиној соби“ награђeни су и трeћом наградом на конкурсу Завода за уџбeникe и наставна срeдства РС ’’Златна сова’’ за најбољи рукопис романа у 2014. Години, а били су и у ужeм избору за НИН-ову награду и награду ’’Биљана Јовановић’’ за најбољи објављeни роман на српском јeзику у 2014. години.

Добитница јe макeдонскe наградe Почасно Рациново признањe, 2014. годинe.

Збирка пјeсама „Размножавањe домаћих животња“ награђeна јe наградом „Милица Стојадиновић Српкиња“ за најбољу књигу поeзијe жeнског аутора писану на српском јeзику, за 2018.

Нeдавно јој јe објављeн нови роман „Откако сам купила лабуда“ у издању издавачкe кућe „Архипeлаг“ из Бeограда.

Заступљeна јe у вишe антологија и избора из поeзијe и прозe, у зeмљи и иностранству. Урeдница јe часописа за књижeвност умјeтност и културу ’’Путeви’’. Запослeна јe у Народној и унивeрзитeтској библиотeци Рeпубликe Српскe као урeдница културног програма.

Књижевно вече ће се одржати у просторијама Дома културе "Јевто Дедијер" у четвртак, 18.јула са почетком у 20 часова.

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764