Preduzetnicki Portal Banner

НАЈАВА: ПРЕДСТАВА „СМРТ ФАШИЗМУ“ У ДОМУ КУЛТУРЕ „ЈЕВТО ДЕДИЈЕР“

Сутра, 5. новембра 2019, у Дому културе „Јевто Дедијер“ гостоваће независна позорошна продукција Рефлектор театар из Београда с представом „Смрт фашизму! О Рибарима и Слободи” у режији Милене Богавац.

 

У представи играју: Ђорђе Живадиновић Гргур, Нина Нешковић, Страхиња Блажић, Сунчица Милановић и Никола Живановић.

Премијера представе “Смрт фашизму!” била је 9. маја 2018. у Атељеу 212. Од тада се током двије сезоне редовно игра у Југословенском драмском позоришту.

Организатор извођења представе у Билећи је удружење Либер. Представа почиње у 20 часова.

Улазнице се могу купити у Народној библиотеци „Владимир Гаћиновић“ у Билећи.

СМРТ ФАШИЗМУ!О Рибарима и Слободи је документарна, постдрамска представа настала из вишемјесечног истраживачког процеса на теме везане за антифашизам и активизам младих, односно: историјски развој ових појмова, од тридесетих година XX вијека, до данас. Полазна тачка истраживања била је биографија народног хероја Ива Лоле Рибара (1916 – 1943), а затим и биографије чланова његове породице. Ово је представа која упоредно анализира двије генерације – једну херојску, несталу у вртлогу антифашистичке борбе, и другу, нову генерацију, која нестаје у ужасима постмодерне

Истражујући причу о Иву Лоли Рибару, његовој породици, вјереници Слободи Трајковић, али и читавој генерацији младих људи који су дали своје животе у борби против фашизма, аутори представе желе да, прије свега, кажу нешто о својој генерацији; себи; данашњим херојима и идеалима у које вјерују. О томе како они разумију борбу против фашизма данас и томе шта прича о породици Рибар значи њима лично; у савременом политичком тренутку обиљеженом историјским ревизонизмом и јачањем националистичких струја, у региону али и у читавој Европи.

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764