Preduzetnicki Portal Banner

НАЈАВА: ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „МУЛАТ АЛБИНО КОМАРАЦ“

У четвртак, 6. фебруара, са почетком од 18:00 часова у Дому културе „Јевто Дедијер“ биће одржана промоција романа „Мулат албино комарац“ аутора Стеве Грабовца, који се ове године нашао у најужем избору за НИН-ову награду.

 О књизи ће говорити аутор, Стево Грабовац  и издавач Борис Максимовић. Максимовић ће публици представити и нека од осталих издања издавачке куће ИМПРИМАТУР.

 Роман Стеве Грабовца “Мулат албино комарац” свједочанство је о једној изгубљеној генерацији. На самом почетку, у дјетињству, та генерација пред собом као да има, бар се тако може чинити онима који су у то вјеровали, неку будућност, но умјесто тога, слиједи ратна апокалипса, упропаштене тинејџерске године, а потом, кад дође некакав мир, слиједи живот без наде у постапокалиптичном, постратном, дистопијском друштву које данас сви тако добро познајемо. “Мулат албино комарац” једна је од многих приповијести о прошлости коју би најрадије сви заборавили. Ради се о изузетно читљивом, али и тужном штиву, писаном искреним и једноставним језиком, без задршке и без икакве назнаке политизирања. Стево Грабовац написао је роман који ће се читати и дуго памтити“, записао је Беким Сејрановић.

 О поману је писао и Мирослав Гојковић: „Мулат албино комарац” је роман о генерацијама које одрастају у екстремним условима рата, о страдањима једне породице током првих дана рата у БиХ, о доброти Другог. То је исто тако роман о љубави, музици, о необјашњивој снази и вољи појединца да се одупре мржњи, патетици и улози жртве, као и настојањима човјека да настави живот ведра лица, иако се још у дјетињству видјело оно што се није смјело видјети. Лирска географија романа обојена је југословенском културом седамдесетих и осамдесетих и Стевиним бескрајним срцем, у којем има љубави и за џелата. Тешко је језиком обухватити колико љепоте има у овој књизи.

Промоција се одржава у организацији Народне библиотеке “Владимир Гаћиновић“  и Друштво за очување Народне библиотеке "Либер".

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764