Preduzetnicki Portal Banner

НАЈАВА: ТРЕЋИ БИЛЕЋКИ ПОЛУМАРАТОН

Трећи  међународни полумаратон одржава се у суботу, 2. новембра. Улицама Билеће трчаће учесници олимпијских игара, свјетских, европских и балканских првенстава, као и носиоци националних рекорда, маратонци из 15 земаља Европе, Азије и Африке. Покровитељ манифестације је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, а полумаратон су подржали и бројни спонзори и привредници. У сусрет полумаратону данас је одржана конференција за медије на којој су говорили: менаџер општине Билећа Михајло Вујовић, предсједник Завичајног клуба „Освит“ Миодраг Хрњез Љумо и полумаратонац Немања Милићевић.

 

До сада је учешће пријавило око 150 полумаратонаца, а пријаве такмичара трају до суботе.  

„Радост је што ће Билећом трчати полумаратонци из Сингапура, Марока, Словеније, Албаније, Чешке, Србије, Републике Српске, Црне Горе, Македоније, Швајцарске...Велики је ово догађај за Билећу. Ми имамо велико срце, до сада смо то показали на свим манифестацијама, јер увијек дочекамо наше госте са много љубави.“, рекао је предсједник ЗК“Освит“ Миодраг Хрњез Љумо.

Немања Милићевић у суботу трчи свој јубиларни десети полумаратон: „Стаза у Билећи је најзахтјевнија у региону, има и доста узбрдица, али очекујем да истрчим, а резултат је у другом плану“.

У суботу се одржавају три трке: трка дјеце до седам година, трка задовољства и полумаратонска трка. Трка задовољства трчи се стазом дугом два километра, а  полумаратонска стаза је кружна и дуга  21 километар.

 „Дан када се одржава полумаратон је један од значајнијих у календару догађаја у Билећи. Полумаратон је важан за популаризацију спорта, нашег града и здравог живота. Очекујемо да ће учествовати све генерације наших суграђана, од малишана из вртића до људи у озбиљним годинама.Надамо се да  ће они који не учествују доћи  да поздраве и подрже полумаратонце.“,  рекао је  менаџер Општине Михајло Вујовић.

Почетак полумаратонске трке заказан је за 11:00 часова. Полумаратонци требају доћи код Административног центра, односно зграде Општине Билећа  у термину од 10:15 до 10:30, а у 10:45  заузети стартна мјеста. Истовремено стартују трка задовољства и полумаратонска трка.  Трка наших најмлађих суграђана, полазника Дјечијег вртића и ученика првих разреда стартује у 11:15. Родитељи са малишанима требају доћи око 10:15 чаосва,  да би волонтери малим маратонцима подјелили стартне бројеве, мајице и медаље.

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764