Preduzetnicki Portal Banner

НИЗОМ МАНИФЕСТАЦИЈА ОБИЉЕЖЕНА СЛАВА ХРАМА И НАШЕ ОПШТИНЕ

Светом Архијерејском литургијом коју је служио његово преосвештенство владика захумско херцеговачки и приморски Димитрије са свештенством почело је обиљежавање славе Храма Светог Саве и општине Билећа. Након литургије услиједила је литија уз присуство великог броја грађана Билеће и гостију из сусједних општина.

Обраћајући се вјерном народу владика захумско херцеговачки и приморски Димитрије честитао је крсну славу и благословио присутне вјернике.
„Браћо и сестре нека сте благословени сви, нека је благословен овај град и сви наши ближњи, а посебно наша дјеца која су овдје са нама у великом броју. Као што је овај храм заблистао иза нас и уљепшао овај град тако видим да се и ви окупљате и уљепшавате град из године у годину што је највеће богатство. Обнављањем овог храма обнављамо и наша срца, јер је то центар нашег унутрашњег бића. Важно је да се преобразимо вјером, љубављу и надом као што је то радио наш отац Свети Сава“, рекао је владика Димитрије.
Богат културно забавни програм испред Парохијског дома својој Билећи на дар приредили су чланови културно-умјетничких друштава.
Програм светосавских свечаности настављен је у Дому културе „Јевто Дедијер“, гдје је одржано уручење повеља и признања општине Билећа за 2019. годину. Свечаности је присуствовао и предсједник Владе РС Радован Вишковић.
На приједлог Комисије за награде и признања, а одлуком Скупштине општине Билећа највеће признање наше општине „Повеља општине Билећа“ постхумно је додјељена војводи Радовану Раду Радовићу.
„Желим да се захвалим начелнику општине и свим људима који су дигли руку за ово признање. Ово признање колико припада мом оцу Раду, толико припада свим његовим саборцима од Новог Града до Требиња, Србије, Црне Горе, братског Косова и Русије, сваком ратном војном инвалиду, сваком невино осуђеном Србину који служе своје казне по разним казаматима од Европе до ове наше непризнате државе. Повељу посебно посвећујем сваком погинулом и умрлом борцу који је дао живот за ову државу. Нека им је вјечна слава и хвала им за нашу државу и ову Радову повељу“, истакао је син војводе Милош Радовић.
Повеља за најбољи колектив, због свестране сарадње у свим областима додјељена је нашој братској општини Сечањ. Повељу у име општине Сечањ примила је госпођа Бранислава Рудан.
Признање и новчана награда уручени су најбољем спортисти Билеће у 2019. години куглашу Марку Тркљи, кошаркашу Луки Радмиловићу и одбојкашици Јовани Биберџић.
Повеље и признања добитницима су уручили начелник општине Билећа Миљан Алексић и народни посланик Радован Вуковић.
Свечаност су својим присуством употпунили ученици Основне школе „Петар II Петровић Његош“ Драгана Вујовић, Павле Михић, Ана Медан и њихов ментор Миленко Кешељ који су чинили екипу „Млади историчари“ која је на квизу „Немањићи“ освојила друго мјесто.
Начелник Миљан Алексић и предсједник Владе РС Радован Вишковић размијенили су симболичне поклоне.
У оквиру свечане церемоније госте су здравицом поздравили Никола Грубачић и Милош Самарџић. Програм су употпунили гуслар Бранко Милићевић, мушка пјевачка група Удружења гуслара „Војвода Глигор Милићевић“, етно група „Василисе“ и млађа женска пјевачка група Удружења гуслара и епских пјесника „Војвода Влатко Вуковић“.

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764