Preduzetnicki Portal Banner

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ОПШТИНА БИЛЕЋА

Општина Билећа упутила је данас саопштење за јавност са освртом на рад Градске капеле. У саопштењу се наводи да је Штаб за ванредне ситуације општине Билећа на својој посљедњој сједници донио одлуку да ресторански дио Градске капеле ради и да у складу са одлукама републичких институција у ресторанском дијелу у једном тренутку не може бити више од 50 лица.

 

 

„Поступајући у складу са својим надлежностима општински санитарни инспектор контролисао је рад градске капеле и утврдио одређене неправилности и непоштовање прописаних мјера. У циљу спречавања ширења епидемије и заштите здравља грађана санитарни инспектор инсистирао је да се рад Градске капеле ограничи на начин да се не дозволи употреба ресторанског дијела капеле“, наводи се у Саопштењу.

 

 

„Тачно је да није било писане форме Одлуке о престанку рада ресторанског дијела капеле, али све је рађено само у циљу заштите здравља наших суграђана.“, каже менаџер општине Билећа Михајло Вујовић.

 

На инсистирање санитарног инспектора, а у договору са локалним Кризним центром посљедњих десетак дана ресторански дио капеле није радио. Командант штаба за ванредне ситуације јуче је дозволио рад ресторанског дијела Градске капеле.

 

„У име Општине Билећа извињавам се грађанима којима је непостојање писаног дијела Одлуке о забрани рада ресторанског дијела капеле изазвало непријатности и љутњу код појединих ожалошћених поридица. У вријеме када је донесена одлука епидемиолошка ситуација била је знатно погоршана и водило се рачуна искључиво о здрављу свих грађана Билеће“, каже менаџер општине Билећа Михајло Вујовић.

 

 

 

Вујовић је апеловао на кориснике услуга Градске капеле да здравље људи, у овој новонасталој ситуацији, стављају испред свих других приоритета, да поштују све прописане мјере и инсистирају да се корисници услуга капеле држе на прописаној дистанци и носе потребну заштитну опрему.

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764