Preduzetnicki Portal Banner

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ПЕТ НОВИХ ПРОЈЕКАТА

 

Потписивањем уговора између представника Неформалих група младих и Фондације „Мозаик“ у реализацију креће пет нових пројеката на подручју Билеће.  Вриједност пројеката око 6.000 КМ.

 

 

Данас су у сали Скупштине општине Билећа потписани уговори којим у реализацију креће пет нових пројеката на подручју наше општине.  Уговоре су потписали представници Неформалних група младих и Фондација „Мозаик“. Неформалне групе младих аплицирале су за пројекте:“ Зора за Зору Херцеговине“, „Клупе и канте за љепши град“, „Игралиште у Златишту“, „За чистији град“ и  „Игра без границе“.

 Милош Радовић захвалио се „Мозаику“ испред насеља Златиште: „ Надам се да ћемо и у будућности успијешно да сарађујемо. Ми градимо игралиште у нашем насељу, а конкретно ова средства су нам потребна за изградњу ограде око игралишта. “

„Мозаику“ се захвалио и Божо Делић члан Неформалне групе младих окупљених око пројекта „ Канте и клупе за љепши град“: „Захвални смо на указаном повјерењу , ова средства искористићемо за набавку канти и клупа које ће бити постављене у ужој градској зони“.

Пројекат „Зора за Зору Херцеговине“ односи се на набавку опанака за ово културно-умјетничко друштво, које ће им, како кажу, олакшати извођење кореографија и употпунити ношњу. Пројектом „За чистији град“ биће набављене канте за одлагање рециклажног материјала, а  „Игром без граница“  дидактички материјал и играчке за вртић „Будућност“ у Билећи.

У фебруару је потписан Меморандум о четверогодишњој сарадњи између Општине Билећа и Фондације“ Мозаик“ и формиран Фонд за младе којим управља одбор „Омладинске банке Билећа“.

„Задовољни смо сарадњом са младима из Билеће. Имају много идеја и желе да раде. Прошле године смо радили са младима из „Језерина“ и успијешно изградили теретану на отвореном.  Позивам младе људе који желе да аплицирају за пројекте. „ каже Амела Рамић из Фондације „Мозаик“.

У Билећи се реализују и два пројекта микробизниса:“Аронија“ и „Љетњиковци“.

Нови јавни позив отворен је до 9.маја, а за пројекте је остало још 1.037 КМ, док за микробизнисе тај фонд износи 2.000 конвертибилних марак

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764