Preduzetnicki Portal Banner

ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА ВОДОВОДА У БАЉЦИМА

 

Потписан уговор о изградњи система за водоснабдијевање села Баљци.

 

 

 

 

 

Начелник општине Билећа Миљан Алексић потписао је данас са директором фирме „Конструктор инжењеринг“ Милијом Шуковићем уговор о изградњи система за водоснабдијевање села Баљци. Потписивању угвора за који је влада Србије донирала  600.000КМ,а Влада Републике Српске 200.000КМ  присуствовао је и  Конзул Србије Небојша Божић.

Пројекат изградње Водовода радиће се у двије фазе, а рок је 70 радних дана од дана увођења извођача у посао.

„У првој фази предвиђено је да се ураде двије пумпне станице, један резервоар и главни дистрибутивни вод. У другој фази предвиђена је да се напарави читава мрежа и снабдијевање свих домаћинстава. Предајом документације улазимо у пројекат чији је рок завршетка радова 70 дана“, навео је директор фирме „Конструктор инжењеринг“ Милија Шуковић.

Начелник Алексић истакао је задовољство потписивањем уговора  и обећао финансијску помоћ Општине Билећа.

„Улазимо у реализцију великог пројекта у селу Баљци. Желим мејштанима много среће уз овај пројекат који ће им омогућити квалитетнији живот и опстанак у селу. Надам се да ће извођач радова у предвиђеном року квалитетно урадити пројекат. Општина Билеће ће подржати овај пројекат јер је он од великог  значаја“, истакао је Алексић.

Потписивању уговораприсуствовао је Конзул Србије у Требињу Небојша Божић који је навео да ће Влада Србије наставити да помаже пројекте у Херцеговини.

„Задовољство ми је што је дошао овај моменат и са радошћу ћу ову информацију пренијети руководству Владе Србије. Сигуран сам да ће средства бити утрошена на прави начин и да ће мјештани села Баљци добити воду у наредном периоду. Имамо захтјеве за нове пројекте у Херцеговини и у наредном периоду о томе ће одлучивати представници влада“, изјавио је Конзул Србије Небојша Божић.

Предсједник Одбора за изградњу водовода на Баљцима Веселин Вујовић  нагласио је да изградња водоводне мреже значи опстанак народа на овом простору и напредак у селу и да у наредном периоду треба направити пројекат и обезбједити средства за секундарну мрежу како да би свако домаћинство добило воду.

У селу Баљци  живи више од 400 становника и једно је од највећих херцеговачких села без ријешеног водоснабдијевања.

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764