Preduzetnicki Portal Banner

Промовисан зборник радова "Српска поезија страдања и патње"

У организацији СПКД Просвјета Билећа одржана је промоција зборника радова „Српска поезија страдања и патње“ и поетске руковети „Пред сјенама српских мученика“ аутора Рада Лаловића.

 

Зборник садржи 25 есеја и стручно-методичких радова у којима 15 професора Српског језика и књижевности говори о страдању српског народа.

„Око себе сам окупио младе и даровите професоре српског језика и сачинили смо овај зборник. Ушли смо у ту причу смјело и одговорно. Ти млади људи су пратили моју идеју, а ја сам их увео у поетски неистражену материју. Та материја нуди изазове и могућности и даје ширину у одговорима који ће послужити за разумијевање српске поезије страдања и патње.Не постоји само оно што је заборављено, и зато културом сјећања будуће генерације морамо учити, јер као народ лако заборављамо своја страдања“, истакао је аутор Раде Лаловић.

Поред приређивача професора Лаловића на промоцији су говорили професорица Даринка Иванишевић и професор Вукола Секуловић. Промоцију је водила професорица Тања Бубрешко, док су одабране стихове говорили ученици Анђела Џелетовић и Димитриије  Самарџић. Програм су употпуниле чланице пјевачке групе „Василисе“.

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764