Preduzetnicki Portal Banner

Протести у Билећи, младић претучен, починилац на слободи

Билећу посљедњих дана потреса вијест о тјелесним повредама које су Душану Милошевићу нанијели Ж.В. и М.З. из Билеће.
Полицијска управа Требиње је 09. фебруара 2021. године Окружном јавном тужилаштву у Требињу поднијела извјештај о почињеним кривичним дјелима „Противправно лишење слободе“ и „Тјелесна повреда“ против лица иницијала М.З. и Ж.В. Уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, Окружном јавном тужилаштву у Требињу предато је и лице иницијала М.З. док је лице иницијала Ж.В. тренутно недоступно органима гоњења, а за њим је расписана потрага од стране Полицијске управе Требиње.
Након што је јавност информисана да је лице иницијала М.З. пуштено да се брани са слободе, незадовољни грађани Билеће окупили су се на миран протестни скуп. Тим поводом одржан је и Форум за безбједност заједнице Билећа.
Након Форума присутнима су се обратили припадници Полицијске управе Требиње, начелник општине Билећа, као и чланови породице повријеђеног младића.
Душанов стриц, Зоран Милошевић је поручио да се грађани Билеће не осјећају безбједно и огорчен је на одлуку Судства и Тужилаштва којом је лице иницијала М.З. пуштен да се брани са слободе.
„Сумњамо у судство и тужилаштво да је корумпирано, да је примило мито. Имамо нека сазнања о томе, иако немамо потврдну информацију“, каже Зоран Милошевић.
За Душана чланови најближе родбине, али и окупљени Билећани имају само ријечи хвале. Кажу да је поштен момак који вриједно зарађује своју кору хљеба.
Душанов дјед, Милан Милошевић са сузама у очима поздравља полицију Републике Српске и истиче да им је захвалан на томе како су су урадили свој дио посла.
„Јадно и жалосно је да сам доживио да ми неко убија унуче. За њега бих живот дао. Срам да их буде. Ово братство Милошевића никада доживјело није. Да је животиња према њој се не би поступало овако како су они према мом Душану“, каже Милан Милошевић.
Начелник општине Билећа Веселин Вујовић рекао је да је са Форума за безбједност упућен апел Суду и Тужилаштву да уваже рад полиције која је захтијевала да се поменуто лице задржи у притвору. Начелник истиче да народ Билеће тражи правду.
„Апелујемо на Суд и Тужилаштво да раде часно и поштено, да се ти починиоци процесуирају, а ја као начелник стајем на страну овог окупљеног народа који се бори за правду и истину и који жели да заштити нашу дјецу. Да нам се ово више не дешава!“, поручује Вујовић.
Са скупа су позвали грађане Билеће и цијеле Херцеговине да се окупе у недјељу у 12:00 часова како би пружили подршку породици Милошевић и послали поруку да Билећани неће трпити оваква злодјела.

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764