Preduzetnicki Portal Banner

Састанак представника Општине и Дома здравља о превенцији вируса корона

 
Представници Општине Билећа и Јавне здравствене установе Дом здравља „Свети Лука“  одржали су данас састанак поводом ситуације у вези са вирусом корона. Циљ састанка био је превенција и заштита од вируса, као и смјернице дјеловања у случају појаве вируса на подручју наше општине. Присутни су истакли  да нема мјеста паници и да се становништво придржава препорука Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.
 
Општина Билећа и Дом здравља сарађују свакодневно  и спремни су у случају појаве вируса. У Дому здравља припремљене су просторије за изолацију, а медицински радници добили су потребну опрему од Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.
 
„ Данас смо са представницима Општине имали састанак на коме смо разговарали о новонасталој ситуацији у Републици Српској,  како би разговарали о превенцији вируса.  На подручју Херцеговине немамо ниједан случај обољелих од вируса, али смо  добили препоруке да се грађани  придржавају препорука Министарства и да се обрати пажња на личну хигијену. Особе које су путовале у земље у којима има вируса или ако су биле у контатку са неким од заражених, потребно је да се јаве породичним љекарима, а ми ћемо онда предузети одређене кораке да се повежемо са службом епидемиологије, која  ће нам дати смјернице како даље да поступамо. Разлога за панику нема, али има за додатни опрез као што су одржавање личне хигијене, избјегавање мјеста погођених епидемијом и јачање имунитета“, рекао је доктор Томислав Радмиловић.
 
У Републици Српској под здравственим надзором је 386 особа које су допутовале из подручја захваћених вирусом корона.
 
Данас су потврђена четири нова случаја заразе,  чиме је број заражених у Републици Српској порастао на осам.
 
Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске објавило је број телефона 0800 50 555 на који се могу јавити сви грађани који су боравили у некој од земаља у којима је регистрован вирус корона.

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764