Мапа општине Билећа

Preduzetnicki Portal Banner

СВЕЧАНИ ДОЧЕК ТИЈАНЕ БОШКОВИЋ У БИЛЕЋИ

Централни догађај који је обиљежио протекли викенд у Билећи је величанствен дочек билећанке Тијане Бошковић, чланице Одбојкашке репрезентације Србије, освајачице сребрне медаље на Олимпијским играма у Рио де Женеиру.

Дочек који је организован на стадиону испред Основне школе "Петар II Петровић Његош" у Билећи, приредили су Општина Билећа , Одбојкашки клуб "Херцеговац" и Завичајни клуб "Освит".

Неколико хиљада Билећана , заједно са гостима из цијеле Херцеговине, дошло је да поздрави своју хероину, која је у свијету прославила свој родни град , гдје је са поносом донијела Олимпијску сребрену медаљу из Рија.

Величанственом дочеку претходио је пријем деветнаестогодишње одбојкашице у згради општине Билећа гдје су јој добродошлицу, уз торту и шампањац, пожељели представници општине; Раде Козјак - Начелник одјељења за привреду , друштвене дјелатности и инспекцијске послове , посланик у НСРС- Радован Вуковић, Зоран Видаковић - први тренер Тијане Бошковић, Борислав Вукоје - предсједник Одбојкашког клуба“ Херцеговац“.

Тијана је не кријући своје одушевљење изјавила да је дочек који су јој приредили њени суграђани нешто најљепше што је доживјела и да је медаља коју је донијела медаља свих Билећана.

"Једва сам чекала да дођем у Билећу и ову радост подијелим са својим суграђанима. Морам да кажем да сам пресрећна, утисци су предивни, и даље нисам свјесна успјеха који сам постигла. Заиста нисам очекивала оволико људи. Цијели живот ћу памтити овај дочек. Захвалила бих се свима који су дошли вечерас. Затечена сам свиме и надам се да ћемо се још доста пута радовати заједно и да ћу у Билећу донијети још медаља. Хвала свима на огромној подршци коју сам имала све од почетка".

Посланик у НСРС, г-дин Радован Вуковић, је у знак захвалности, првом спортисти који је у Билећу донио олимпијску медаљу, уручио златни медаљон. Вуковић је обраћајући се присутним грађанима истакао да је на Тијану поносна цијела Билећа, али и РС и Србија, рекавши да се нада да ће се спортска дворана једног дана звати њеним именом.

 

 

 

ЈУ туристичка организација

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764