Preduzetnicki Portal Banner

Туристичка организација општине Билећа угостила групу новинара из БиХ

Туристичка организација општине Билећа јуче је угостила групу новинара из Босне и Херцеговине који су дио иницијативе „Одмори у БиХ“, која уз подршку Европске уније у Босни и Херцеговини промовише понуду туристичких дестинација организујући путовања за домаће медије.

„Имали смо студијску посјету новинара из БиХ који су дошли у Херцеговину, посјетили су Тјентиште, Билећу и даље настављају у Требиње. Они ће направити приче о нашој туристичкој понуди, о нашим знаменитостима, културно-историјским споменицима, природним љепотама и на тај начин помоћи нам у промоцији и продаји Билеће као туристичког производа“, истакао је Никола Бајовић, директор Туристичке организације општине Билећа.

Пројекат промотивних путовања за БиХ медије, који се овај пут одржавају на потезу између Националног парка Сутјеска и Требиња, реализује се у сколопу иницијативе „Одмори у БиХ“. Иницијативу је покренула Фондација „Сарајево Навигатор“ која се већ 13 година бави туристичком промоцијом Сарајева.

Наташа Муса, предсједник ове фондације, истиче да се овом иницијативом настоји умањити негативан утицај пандемије корона вируса на туристички сектор читаве Босне и Херцеговине.

„Дугорочан циљ ове иницијативе јесте да се укине сезоналност, да наше дестинације постану дестинације које се посјећују током цијеле године, јер сезоналност је нешто што утиче на неодрживост дестинације. Промовишемо и стимулишемо дестинације да саме почну правити пакете и размишљати о туризму сваког дана. Овим пројектом ми желимо да дугорочно допринесемо томе да се повећа удио домаћих туриста, јер нико није бољи амбасадор своје земље него ми сами који живимо овдје. Требамо реално представити и промовисати оно што имамо, а не лагати људима. Довели смо медије из читаве БиХ, желимо да домаћа јавност крене позитивније гледати на ово што ми имамо. Желимо их мотивисати да свој одмор, или бар дио свог одмора проведу на некој дестинацији у БиХ“, истакла је Муса.

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764