Preduzetnicki Portal Banner

УЧЕНИК ГЕНЕРАЦИЈЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „ПЕТАР II ПЕТРОВИЋ ЊЕГОШ“- ЕМИЛИЈА АЛБИЈАНИЋ

„Сваки је растанак тежак. Овај је наш можда и најтежи, јер ово вријеме када смо требали бити заједно и стварати успомене на крај основног школовања наставу смо пратили преко интернета. Мислили смо да нећемо имати другарско вече, што нас је додатно растужило, али смо сада пресрећни што ћемо се ипак окупити на том заједничком завршном дружењу“, каже ученица генерације у Основној школи „Петар II Петровић Његош“ Емилија Албијанић.

 

У Основној школи „Петар II Петровић Његош“ међу свршеним основцима шест ученика добило је „Вукову диплому“, њих пет било је у конкуренцији за титулу „ђака генерације“. Оно што је „пресудило“ да Емилија понесе ову титулу била су њена учешћа и награде на бројним школским, општинским, регионалним и републичким такмичења. Емилија Албијанић у својој биографији има уписане бројне секције и спортске успјехе. Ученица генерације Емилија Албијанић одбојку тренира већ седам година и члан је првог тима ОК „Херцеговац“, десет година члан је ГКУД „Владимир Гаћиновић“, десет година похађа Школу страних језика „Церовац“, њени ликовни радови били су постављени на регионалним и међународним изложбама, члан је школског хора и бројних секција....
„Говорили су ми да одустанем од нечега, да нећу моћи све да стигнем, али уз помоћ моје породице и уз добру организацију све сам стизала. Фолклор је моја прва љубав, њега се нисам могла одрећи, одбојку сам временом исто толико завољела. Захваљујући фолклору стекла сам нове пријатеље, путовала, учествовала на бројним фестивалима. У септембру 2019. године потписала сам уговор за ОК„Херцеговац“, волим одбојку и није ми тешко да тренирам. Играм на позицији средњака, некада и на позицији коректора. Посебно сам срећна што сам упознала и пар пута се дружила са нашом Тијаном Бошковић, која је заиста јединствена“, каже Емилија.
На питање шта планира за даље школовање Емилија одговара да ће уписати Гимназију, јер је она најбољи пут за оне који још нису изабрали своје будуће занимање.
„Волим све предмете, али издвајам језике, руски посебно. Волим и енглески и српски, али руски учим са уживањем. Велики сам љубитељ књига, не волим лектире, јер ми је препричавање садржаја стресно и умањује ми доживљај књиге. У слободно вријеме највише волим да цртам, на велику радост мојих најмилијих. Када се вријеме добро испланира све се може стићи“, поручује Емилија.
Са Емилијом и њеном најбољом другарицом Ањом смо дуго разговарали о плановима за будућност и школским данима.

„Желим да се захвалим мојој породици за неизмјерну подршку и љубав, мојим школским друговима за све успомене које смо заједно стварали, од првих школских дана до екскурзије која је свима нама нешто најдрагоцјеније. Хвала нашим наставницима за све пренесено знање и нашим учитељицама које су нас научиле првим словима, али и како да постанемо вриједни и одговорни ученици“, каже Емилија.
Ања Симовић и Емилија најбоље су другарице још из првог разреда основне школе. Ања истиче да је поносна што је њена Емилија и званично проглашена најбољим учеником.
„Увијек је ту за нас. Ми је нисмо ни требали питати она би нам послала домаће задатке да препишемо. Емилија има посебно мјесто у мом срцу и мени ће свако сјећање на вријеме које смо заједно проводиле увијек бити драгоцјено. Желим јој све најбоље, да увијек остане оваква“, каже Ања Симовић која кроз шалу истиче и да им никада није било јасно како Емилија увијек све стиже и има времена за дружења и заједничке шетње.
Емилијино одјељење у деветом разреду остварило је просјек оцјена 4,66. Из овог одјељења, које броји 18 ученика четири су девети разред завршила са свим петицама, док су три ученика добитиници Вукове дипломе. Разредни старјешина IX3 Биљана Албијанић са сузама у очима говори о ученицима које ће увијек памтити, не само по најбољим оцјенама него и по искрености и пожртвованости једних за друге.
„Њихова реалност је да имају тако високе оцјене, јер су се они увијек трудили да постижу само најбоље резултате. Као наставник се увијек трудим да примјетим особине које красе ученике, али као разредни старјешина у мом разреду увијек примјећујем много више него у другим одјељењима“, каже Биљана Албијанић.
Емилијина разредница, професорица енглеског језика Биљана Албијанић за ученицу генерације каже да је одувијек била лидер, прва у школском дневнику, прва у свим акцијама и активностима које су реализовали.
„Емилија је таква да напросто тјера друге да саслушају њено мишљење, ми сви желимо чути какву то идеју она има. Необично је моје размишљање, али све чешће о људима размишљам кроз њихова имена. Емилију није лако описати, али сам ја закључила да свако слово њеног имена чини почетно слово неке њене особине. Е- емотивна (радећи ову причу и ми смо се у то могли увјерити), М- маштовита, она увијек нађе праву идеју за одређену ситуацију, И- истрајна, увијек истраје у оном што почне радити, Л- лијепа, одлучила сам се да наведем ту особину јер она то заиста јесте, И- иновативна, изабрала сам да кажем да је иновативна, јер та иновативност иде уз њену машту, Ј- јединствена, А- амбициозна, своју амбициозност показала је кроз све школске и ваннаставне активности. Жао ми је што не постоји ријеч којом бих описала њену жељу да помаже другима“, каже професорица Биљана.


Емилија, Ања и сви свршени основци желимо вам много петица, остварених снова и останите увијек такви, људи великог срца који желе да помогну другима и његујте ваша пријатељства, оцјене се брзо забораве, али се прави пријатељи заувијек чувају. Срећно наши „мали матуранти“!

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764