Preduzetnicki Portal Banner

УЧЕНИЦИ СРЕДЊОШКОЛСКОГ ЦЕНТРА НАГРАЂЕНИ НА КОНКУРСУ „МОЈА ОЛОВКА ПИШЕ ЋИРИЛИЦОМ“

Три ученика Средњошколског центра „Голуб Куреш“ из Билеће освојила су награде на конкурску „Моја оловка пише ћирилицом“. Бронзано перо за ћирилични краснопис добила је ученица трећег разреда Наташа Вујиновић, док су ученик четвртог разреда  Михајло Милошевећ и ученица првог разреда Ивона Шакотић награђени књигом.

 

На адресу Комисије за избор најљепшег ћириличног рукописа, коју је именовао Градски одбор СПКД„Просвјета“ Бања Лука, достављено је 509 ћириличних рукописа из 95 основних школа из Републике Српске и 116 ученичких радова из 32 средње школе. И просвјетни радници слали су своје радове.  Познато је,да су управо просвјетни радници најзаслужнији за преношење знања, вјештине и љубави према лијепом писању.  

 „Комисија се у свом раду руководила правилима писања која су дефинисана у Правопису српског језика и у уџбеницима за предмет Српски језик, као и карактеристикама лијепог писања (уједначеност слова по висини, ширини и облику,уједначеност размака између слова и ријечи и друго). Такође, цијенили су се труд и посвећеност аутора, одабир средстава за писање, прегледност и уредност написаног текста и, наравно, естетски утисак који оставља написани текст. Одзив на такмичење у лијепом писању значајно је већи него што је то било на истoм конкурсу 2015. године“, наведено је у образложењу Комисије.

Изабрани рукописи биће штампани у Алманаху краснописа и као Покретна изложба краснописа. Аутори првонаграђених рукописа добиће диплому, новчану награду и књигу, а аутори изабраних рукописа добиће књигу са посветом СПКД „Просвјета“ Бања Лука.

Уручење награда биће уприличено на завршној свечаности која ће се одржати у Бањалуци 24. маја 2019. године на Дан словенске писмености.

 Конкурс је организован у знаку промовисања духовног богатства –ћирилице и лијепог писања. Комисија је констатовала да су млади нараштаји посвећени ћирилици, да је поштују као писмо којим су писали њихови преци и да га желе сачувати као свој духовни идентитет и културни знамен.

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764