Preduzetnicki Portal Banner

У БИЛЕЋИ ИЗВЕДЕНА ОПЕРА „БАСТИЕН И БАСТИЕНА“

Комична опера Волфганга Амадеуса Моцарта „Бастиен и Бастиена“ изведена је у билећком Дому културе „Јевто Дедијер“. Ова опера у једном чину први пут је изведена у октобру 1786. године. У улози Бастиене наступила је Клаудија Кркотић, лик Бастиена тумачио је Илеш Бечеи, а у улози Коласа нашао се Ахмед Јухић. Клавирска пратња Белинда Крнић.

 

Надам се да је публици у Билећи било интересантно наше извођење. Прича је блиска сваком човјеку, ми смо се потрудили да текст преведемо на српски језик и тако додатно тему и овај жанр приближимо публици“, рекла је Клаудија Кркотић која тумачи лик Бастијене и предсједница је Удружења за његовање класичне музике „Корал“.

Удружење „Корал“ основано је 2014. године у Источном Сарајеву  и до сада је реализовало три опере.

„ Опере смо радили у складу са нашим могућностима, без оркестра, само уз пратњу клавира. Можемо се похвалити и једним дивним Фестивалом у оквиру кога реализујемо вечери руске, француске, кинеске и чешке музике. На тим вечерима гостују нам велика имена из домена класичне музике. За све што релизујемо имамо подршку Министарства просвјете и културе РС.“ Каже Клаудија Кркотић. 

Опера је приређена у организацији СПКД „Просвјета“ и Удружења грађана за његовање класичне музике „Корал“

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764