Preduzetnicki Portal Banner

У БИЛЕЋИ ОБИЉЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА СМРТИ ДРАЖЕ МИХАИЛОВИЋА

У биографији Драгољуба Драже Михаиловића, у рубрици „вријеме смрти“ стоји датум 17.јул 1946.године. На тај дан у Билећи је  одржан помен којим су  обиљежене 73 године  од смрти команданта Југословенске војске у отаџбини.

 

На свечаности која је уприличена у Равногорском парку у  Билећи говорио је Славко Алексић, предсједник Организационог одбора за обиљежавање 73 године од страдања ђенерала Михаиловића. Алексић је истакао да се помен  Дражи Михаиловићу одржава од одбрамбено-отаџбинског рата, али да је ове године посебан јер се годишњица смрти  обиљежава поред новооткривеног споменика.

„Овај споменик није споменик мржње ни подјела, ово је споменик уједињења свих Срба, да коначно закопамо ровове Другог свјетског рата. Ми четници пружићемо руку другима, ако они хоће да је прихвате, али прво морају искрено да се покају“, рекао је Алексић.

Јавна трибина „Улога ђенерала и ЈВуО у Другом свјетском рату“ одржана је у уторак у Дому културе „Јевто Дедијер“. На трибини су говорили: професор Александар Стаматовић, иторичар Предраг Остојић и предсједник „Српске народне одбране“ из Канаде Мијодраг Дангубић.

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764