Preduzetnicki Portal Banner

У Билећи одржан састанак представника наше општине и Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске

Данас је у Билећи одржан састанак представника наше општине и Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске. Тема састанка био је пројекат енергетске ефикасности у Основној школи „Петар II Петровић Његош“.

 

 

Према ријечима замјеника начелника општине Билећа Милорада Радовића ово је један од приоритетнијих пројеката на подручју општине који ће нашим основцима омогућити нормалне услове рада.

 

„Циљ нам је да се тај објекат који се налази у јако лошем стању доведе у фазу да буде функционалан и услован за ученике и наставнике. Општина ће се укључити и одрадити свој дио посла, али без сарадње са Фондом не бисмо могли остварити зацртано“, каже Радовић.

 

 

Директор Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске Срђан Тодоровић каже да је данашњи састанак реализован са циљем да још једна основна школа у Билећи буде санирана кроз пројекат енергетске ефикасности.

 

„Фонд и ресорно Министарство, кроз пројекат који реализују са међународним партнерима урадили су елаборат о енергетској ефикасности ове школе. Ми већ имамо полазиште да у наредном периоду учинимо потребне кораке како би и овај објекат био саниран. Биће урађена изолација, прозори, кровна изолација, фасада и измјена система гријања, тачније да се пређе на употребу енергетски обновљивих извора“, каже Тодоровић.

 

Пројекат енергетске ефикасности до сада је у Билећи реализован у Средњошколском центру „Голуб Куреш“ и Основној школи „Свети Сава“.

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764