Preduzetnicki Portal Banner

У БИЛЕЋИ СВЕЧАНО ОБИЉЕЖЕН ДАН ВОЈСКЕ РС

 

Јуче су у касарни „Билећки борци“ свечано обиљежени Дан војске Републике Српске, годишњица формирања Трећег пјешадијског РС пука и Крсна слава Храма Светог Василија Тврдошког и Острошког.


 

 

 

„Наш задатак је да млађим генерацијам преносимо шта је била Војска РС, да његујемо њену традицију и сјећамо се свих њених припадника, а нарочито  оних који су дали животе за Српску“, рекао је командант Другог пјешадијског батаљона Небојша Ивезић.

Више од 23.000 припадника Војске РС дало је животе за  њену одбрану.

„Борци су створили Српску. Положај борачких категорија морао би бити много бољи“, каже предсједник општинске Борачке организације Веселин Вујовић.

 Након Свете литургије одржана је свечаност на којој су говорили  командант Другог пјешадијског батаљона  пуковник Небојша Ивезић, пензионисани мајор Јанко Вулић, а прочитано је и писмо генерала Радована Грубача.

У оквиру свечаности приређен је и пригодан културно-  умјетнички програм у оквиру кога су наступиле чланице етно групе „Василисе“, гуслар Мирослав Шиљеговић, ученици другог разреда Основне школе“Петар II Петровић Његош“ и награђивани стрип умјетник и пјесник Јован Братић.

У оквиру обиљежавања Дана војске Републике Српске и Дана побједе над фашизмом у Билећи су јуче положени вијенци на спомен обиљежјима погинулим борцима одбрамбено- отаџбинског рата, Југословенске војске у отаџбини и јунацима Народноослободилачке борбе.

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764