Preduzetnicki Portal Banner

У БИЛЕЋИ ТРОДНЕВНИ СЕМИНАР ,,ИНСТРУМЕНТИ ЗА ИДЕНТИФИКАЦИЈУ И ПРИПРЕМУ РАЗВОЈНИХ ПРОЈЕКАТА"

У Билећи је почео тродневни семинар који има за циљ обуку запослених у јединицама локалне самоуправе и локалним развојним агенцијама, институцијама,јавним предузећима и невладиним организацијама које се баве економским развојем.

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа у сарадњи са Општином Билећа организовала је тродневни семинар о теми „Инструменти за идентификацију и припрему развојних пројеката“. Обука је континуирана активност коју Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа проводи широм Републике Српске.

„Ова Агенција нашој привреди пружа финансијске и нефинасијске видове подршке, ово је један од нефинсијских и један од основних видова наше сарадње са општинама и градовима која се прије свега огледа у могућности аплицирања за међународне пројекте“ рекао је Маринко Ђукиђ, директор Агенције за развој малих и средњих предузећа РС. У Билећи је данас почео тринаести, по реду циклус обуке за препознавање и израду апликација по ЕУ методологији за европске пројекте.

„Билећа је познала значај оваквих семинара и у његов рад укључила младе људе из општинске управе,јавних предузећа и установа као и из спортских колектива који дјелују у Билећи,тако да се надам да ће након ове обуке сви бити оспособљени да у својим срединама ураде квалитне пројекте и на тај начин обезбјде извјесна средства за функционисање организацијских цјелина у којима дјелују“,каже Михајло Вујовић менаџер Општине Билећа. Замјеник начелника општине Берковићи Бојан Самарџић рекао је да долази из мале општине која се окренула пројектним приступима и на тај начин успјели су да привуку новчана средства у своју локалну заједницу. Семинар ће трајати до 19.јула а до сада је ту обуку успјешно завршио 221 полазник из 29 општина и градова РС.

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764