Preduzetnicki Portal Banner

У СУСРЕТ МАНИФЕСТАЦИЈИ „ДАНИ БИЛЕЋКИХ ПРОИЗВОДА И СТВАРАЛАШТВА“ ОДРЖАНА КОНФЕРНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ

 Манифестација „Дани билећких производа и стваралаштва“, одржава се у суботу и недјељу (22. и 23. јуна).  Очекује се долазак око  600 полазника Школе резервних официр. Учешће на сајму најавило је 80 излагача из Републике Српске, Федерације БиХ, Црне Горе и Србије. 

 Данас је у сали Скупштине општине одржана конференција за медије на којој је представљен програм одржавања манифестације по којој је Билећа постала препознатљива.

Директор Туристичке организације Билећа Никола Бајовић рекао је да су данас почеле припреме штандова, те да ће излагачи у петак моћи ући у Универзалну спортску дворану и изложити производе.

„И ове године бираћемо три најљепше уређена штанда и добитнике признања наградићемо пригодним поклонима. Сајамски простор биће издјељен на два блока:привреду и стваралаштво- умјетност. Блок привреде биће издјељен на пољопривреду, текстил и кожу, камен и метал, туризам-угоститељство- банкарство и занати и кућна радиност.“, појаснио је Никола Бајовић и исказао задовољство што ће се и ове године на сајму у Билећи представити Туристичке организације Врњачке Бање, Требиња, Гацка и Невесиња.

Ове године јубиларни, десети пут одржавају се сусрети полазника Школе резервних официра. Ови  сусрети организују се  уз подршку Министарства одбране БиХ, команде Касарне у Билећи, као и Општине Билећа.

„Очекујемо долазак око 600 питомаца, тачније Организационом одбору долазак је пријавило њих 568, али сваке године Билећу у сопственој режији посјети велики број питомаца. Желим истаћи да се никада у Билећи питомацима није десило ништа непримјерено, нити смо имали забиљежених инцидената, што јасно показује какав је Билећа домаћин.“, истакао је представник полазника Школе резервних официра Велимир Ного.

 По први пут се у оквиру манифестације „Дани билећких производа и стваралаштва“, организује „Конференција беба“.

Манифестација се одржава под покровитељством Министарства породице омладине и спорта Републике Српске и Општине Билећа, а уз помоћ и подршку бројних спонзора.   

„Желим да се захвалим привредницима који су подржали ову конференцију и да позовем  родитеље дјеце старости до двије године да малишане пријаве за учешће на овој манифестацији. До сада имамо пријављено 63 малишана. Припремили смо богат фонд награда. Поклоне ће добити најмлађа и најстарија беба учесник, као и беба са највише браће и сестара. Организоваћемо лутрију, и нека занимљива такмичења и игрице.“, рекла је координатор „Конференције беба“ Вања Вуковић.

За све посјетиоце припремљен је и сдржајан културно- умјетнички програм.

„ Све што Билећа има да понуди од традиције до модерних садржаја уклопили смо у два сајамска дана. У суботу се одржава наступ културно- умјетничких друштава из Билеће, као и концерт Липа- феста. У недјељу нас очекује Фестивал фолклора на ком ће наступити око 200 малишана.“, рекао је координатор културно-забавног програма Небојша Роган.

О значају ове манифестације за Билећу говорио је предсједник Организационог одбора Михајло Вујовић.

„У годинама постојања манифестације остварени су бројни пословни контакти. На састанку са представницима „Билећанаца“ дошли смо до нових идеја које ћемо реализовани ове и наредних година.“, рекао је Вујовић.

Очекује се да манифестацију отвори Вјекослав Петричевић, министар привреде и предузетништва Републике Српске

 

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764