Preduzetnicki Portal Banner

У ЧАСТ ПРВАЧИЋА ОДРЖАНИ СВЕЧАНИ ПРИЈЕМИ У ДВИЈЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У БИЛЕЋИ

У двије билећке основне школе и Средњошколском центру данас је почела нова школска година 2019/2020.  У Основној школи „Петар II Петровић Његош“  у школске клупе сјело је 57 првачића , док је у Oсновној школи „Свети Сава“ уписано 38 ученика.

 

 „Све је спремно за редовно одвијање нове школске године у Основној школи „Свети Сава“. Данас смо организовали свечани пријем за првачиће   уз присуство родитеља и представника локалне заједнице.“, истакао је Жељко Самарџић вршилац дужности директора Основне школе „Свети Сава“ у Билећи.

Министарство просвјете и културе Републике Српске  свим ученицима првих разреда даровало је  Прву књигу, представници Општине Билећа малишане су наградили књигама.

Српско патриотско друштво „“28.јун“  првачиће у Основној школи  „Петар II Петровић Његош“ наградило је школским торбама и пратећим прибором.

„Имамо потребан наставни кадар и услове да се настава одвија у нормалним и врло пожељним условима. Објекат ће нам бити довољно добар до зимског периода. Годинама имамо проблем са гријањем, изолацијом и мокрим чворовима, тако да вјерујем да ћемо се и у овој школској години изборити са тим проблемима.“, каже вршилац дужности директора у ОШ „Петар II Петровић Његош“ Зорица Пекић.

У основним и средњим  школама у Републици Српској у новој школској 2019/2020 години уписано је 9.293 првачића.

Поводом почетка школске године Министарство унутрашњих послова Републике Српске почело је акцију „Заштитимо дјецу у саобраћају “  ради што сигурнијег учешћа дјеце школског узраста у саобраћају.

 

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764