Preduzetnicki Portal Banner

ФОНД СОЛИДАРНОСТИ ЗА ОБНОВУ РС ОДОБРИО 400.000 КМ ЗА ИЗГРАДЊУ СЕКУНДАРНЕ МРЕЖЕ У СЕЛУ БАЉЦИ

Управни одбор Фонда солидарности за обнову Републике Српске одобрио је јуче на 12. сједници одржаној у Бањалуци, укупно два милиона конвертибилних марака за пројекте у локалним заједницама у Републици Српској. Фонд је одобрио  400. 000 КМ за изградњу секундарне мреже у билећком селу Баљци.

 

„Средства која смо одобрили су недостајућа средства за изградњу секундарне мреже. Одобрили смо 400.000КМ да овај пројекат не буде започет, па незавршен посао и да становници ове локалне заједнице коначно добију воду пред своје куће“, истакао је предсједник Владе РС Радован Вишковић.

 Ова вијест обрадовала је и мјештане села Баљци. У овом селу које броји око  120 домаћинстава и 400 становника недостатак воде представља велики проблем посебно у сушном периоду.

 „Пројекат ће бити завршен за неколико дана и знаћемо тачно колико нам је средстава потребно. Према неким предвиђањима одобрена средства биће нам довољна за изградњу секундарне мреже. Изградња водоводне мреже много ће нам значити, и за живот и за пољопривреду, уопште за опстанак на селу“, рекао је  предсједник Одбора за изградњу водовода на Баљцима Веселин Вујовић

 

 Према Вујовићевим ријечима у изградњу водоводне мреже у селу Баљци до сада је уложено 725.000 марака, од тога је 300.000 евра донирала Република Србија, а Влада Републике Српске 200.000 конвертибилних марака. Преостала средства биће уложена у изградњу секундарне мреже.

 „Захваљујем се  његовом преосвештенству Григорију, епископу  дизелдорфском и цијеле Њемачке, који је у вријеме почетка радова био на челу наше епархије захумско- херцеговачке и приморске уз чији смо благослов  и почели изградњу. Посебно бих се захвалио предсједнику Републике Србије Александру Вучићу и Влади Републике Српске“, истакао је Вујовић.

 Управни одбор Фонда солидарности за обнову Републике Српске за општину Берковићи додијелио је  50.000 КМ за санирање штете, која је настала у посљедњем земљотресу, а општини Љубиње 300.000 КМ за изградњу нове пумпне станице за водоснабдијевање ове локалне заједнице.

 

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764