Preduzetnicki Portal Banner

ШАХИСТИ „СТАРЕ ХЕРЦЕГОВИНЕ“ ПОБЈЕДНИЦИ ПЕТРОВДАНСКОГ ТУРНИРА

Шаховски клуб „Стара Херцеговина„ из Требиња побједник је традиционалног „Петровданског турнира“ који се од 1996. године одржава у Билећи. Друго мјесто заузели су шахисти „Суперлаба“ из Никшића, док су трећепласирани чланови „Мимозе“ из Тивта.

 

Најбољи на првој табли био је Далибор Стојановић члан „Старе Херцеговине“ из Требиња, док је његов клупски колега Милан Драшко заузео прво мјесто на другој табли. Прво мјесто на трећој табли заузео је Ђорђије Контић члан „Суперлаба“ из Никшића. Члан „Мимозе“ из Тивта, Јован Пејовић заузео је прво мјесто на четвртој табли.

Турнир је одржан под покровитељством Општине Билећа, а у организацији ШК „Херцеговац“.

„Основни циљ овог турнира је омасовљавање шаха, дружење и упознавање шахиста. Резултат је у другом плану. Важно је да омладина заволи шах јер постоје најаве да ће шах бити уведен и у школе.“, каже предсједник ШК“Херцеговац“ Веселин Милићевић.

На турниру који се играо у седам кола, са темпом игре од 10 минута по играчу учествовало је 14 екипа: „Леотар“, „Стара Херцеговина“, „Ушће“ и „Студент“ из Требиња, „Младост“ из Гацка, „Невесиње“ из Невесиња, „Мимоза“ из Тивта, „Љубиње“ из Љубиња, Шаховска академија „Боби Фишер“, „Суперлаб“ из Никшића, „Основац“, „Шаховски клуб инвалида“ и „Херцеговац“ из Билеће.

 

Први потез на турниру симболично је повукао начелник општине Билећа Миљан Алексић. 

 

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764