Preduzetnicki Portal Banner

„СЕМАФОРКО“ И „МИ ЧЕКАМО БЕБУ“ ИЗВЕДЕНИ ПРЕД БИЛЕЋКОМ ПУБЛИКОМ

У организацији „Културног центра Билеће“ на позорници  Дома културе „Јевто Дедијер“ изведене су двије представе Градског позоришта „Театар 91“ из Алексинца. Прво вече за  наше најмлађе  суграђане изведена је представа „Семафорко“, чију режију потписује Драгослав Ранђеловић. Синоћ је публика имала прилику да погледа представу „Ми чекамо бебу“ коју је по тексту Стевана Копривице режирао  Драгослав Ранђеловић.

 

„Представа на комичан начин говори о животу младих брачних парова, о њиховим проблемима са којима се свакодневно суочавају, о новим љубавима и ситуацијама које су неизбјежне у модерном браку.“, каже директор Градског позоришта „Театар 91“ Милена Рашић.

Градско позориште „Театар 91“ у Билећи је гостовало прије двије године, и тада су извели двије представе.

„Хвала нашим домаћинима, трудимо се да одржимо добру сарадњу између наша два града, Билеће и Алексинца. Наша фолклорна група гостовала је у Билећи прије пар мјесеци, а ми смо већ договорили да  Билећа буде наш гост и представи се у оквиру манифестације „Културно лето“. Наш суграђанин Мирољуб Павковић велики је пријатељ Билеће и он се залаже за одржавање наших добрих односа“, каже Милена Рашић.

Представе су организоване у склопу пројекта Културно- историјско наслијеђе, култура и традиција Старе Херцеговине.

„ У наредном периоду на простору старе Херцеговине у три државе одржаћемо радионице, семинаре, представе и изложбе слика Удружења ликовних умјетника источне Херцеговине“ Милорад Ћоровић“. Организовећемо и концерте културно- умјетничких друштава и традиционалних пјевачких група.“, каже предсједник Удружења „Културни центар Билеће“ Небојша Роган. 

Пројекат Културно- историјско наслијеђе, култура и традиција Старе Херцеговине  подржали су  Министарство просвјете и културе Републике Српске, Министарство културе и информисања Србије, Министарство спољних послова Србије, Управа за сарадњу са дијаспором и Општина Билећа.

 

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764