Preduzetnicki Portal Banner

КОНЦЕРТОМ ОБИЉЕЖЕНА ДЕСЕТА ГОДИШЊИЦА ОБНОВЕ РАДА ДРУШТВА „ВЛАДИМИР ГАЋИНОВИЋ“

 

Синоћ је у Дому културе „Јевто Дедијер“ у Билећи одржан годишњи концерт Градског културно-умјетничког друштва „Владимир Гаћиновић“

 

 

 

Овим концертом обиљежили су и десету годишњицу обнове рада друштва и тим поводом додјелили плакете и захвалнице онима који су их подржавали у раду и реализацији наступа широм Српске и Србије.

Билећкој публици представили су се „Играма из околине Београда“, „Играма са Косова“, „Играма из Босилеградског Крајишта“, „Сплетом игара из Србије“... Пјесмом је програм употпунила Лана Самарџић.

 „Игре из Кобишнице“ заједно су извели чланови сениорског ансамбла ГКУД „Владимир Гаћиновић“ и  ГКУД „Аlat- Swisslion“ из Требиња.

 Друштво је до сада извело преко 100 јавних наступа, како у земљи, тако и у иностранству и то са великим успјехом и многобројним похвалама за свој рад.2011. године на Златном опанку у Ваљеву добили смо  награду за најбољу кореографију игре из Источне Херцеговине – Билећки крај, као и награду за најуигранији ансамбл. Дуги низ година смо побједници на фестивалу у Зворнику, како у фолклорној, тако и у пјевачкој категорији.Највише смо поносни на то што водимо велику бригу о Херцеговцима ван Херцеговине, а о томе свједочи наша сарадња са општином Сечањ, као и учешће на „Скупу Билећана“ у Београду.“, рекао је предсједник Небојша Роган.

 

Друшво је основано давне 1935. године. Са мањим прекидима интезивно је радило до деведесетих година, а за вријеме ратних дешавања на нашим просторима престаје са радом. Свој рад поново је обновило 2009. године.

Градско културно- умјетничко друштво данас броји око 130 чланова свих узраста. Највише чланова је у фолклорној секцији, али су заступљене и пјевачка, музичка, као и рецитаторска секција. У свом опусу располажу са око 30 кореографија. За све корегографије задужен је кореограф Васо Маслеша, уз неизмјерну помоћ асистента Данијеле Шаренац.  

Чланови ГКУД „Владимир Гаћиновић“ наступиће на Међународном фестивалу фолклора православних земаља  Милићи 2019. и  на Међународном фестивалу у Пралији.

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764