Preduzetnicki Portal Banner

НАРОДНИ ГУСЛАР МИЛОШ ВУКОЈЕ ТРЕЋЕПЛАСИРАНИ НА 26. ФЕСТИВАЛУ ГУСЛАРА РС

 Чланови  Удружења гуслара и епских пјесника „Војвода Влатко Вуковић“ Милош Вукоје и Светозар Копривица пласирали су се на Фестивал гуслара свих српских земаља који ће ове године бити одржан у Црној Гори.

 

Народни гуслар Милош Вукоје на синоћ одржаном 26. Фестивалу гуслара Републике Српске заузео је треће, док је Копривици припало једанаесто мјесто.

Васо Ђондовић из Гусларског друштва „Старина Новак“ са Пала побједник је Фестивала гуслара Републике Српске, друго мјесто припало је Витомиру Арсенићу из Гусларског друштва „Филип Вишњић“ из Источног Новог Сарајева.

У екипној конкуренцији прво мјесто припало је гусларима гатачког друштва „Тешан Подруговић“, друго мјесто Гусларском друштву „Војвода Недељко Видаковић“ из Требиња , а треће гусларима друштва „Старина Новак“ са Пала.

У финалу фестивала које је одржано у Требињу  наступило је 20 најбољих гуслара Републике Српске, а о награђенима је одлучивао  петочлани жири, којим је предсједавао проф. др Саша Кнежевић.

Домаћини дводневног фестивала – полуфиналне и финалне сморте гуслара су требињска гусларска друштва „Војвода Лука Вукаловић“ и „Војвода Недељко Видаковић“.

 

 

 

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764