Preduzetnicki Portal Banner

ОДРЖАНА ЕДУКАТИВНА ПРЕДАВАЊА – ПОСТУПАЊЕ СА ОДБАЧЕНИМ ОРУЖЈЕМ И МИНСКО ЕКСПЛОЗИВНИМ СРЕДСТВИМА

У склопу превентивних мјера у циљу утицаја на свијест грађана о опасностима које носи неадекватно и нестручно руковање у случају наласка оружја и минско експлозивних средстава, полицијски службеници Полицијске управе Требиње ПС Билећа у сарадњи са Одсјеком за цивилну заштиту и заштиту од пожара Билећа одржали су предавања ученицима петих и шестих разреда  ОШ„Петар II Петровић Његош, шестих разреда у школи „Свети Сава“ и ученицима првих разреда  Средњошколског центра „Голуб Куреш“.  

 

„Презентација „Стоп минама„ проводи се у оквиру превентивног дјеловања на заштити млађе популације од ове врсте ризика. Циљ нам је да ученицима скренемо пажњу на минско- експлозивна средства и колико су мине опасне. Ученицима је савјетовано  да не дирају експлозивне направе, него да позову  121 или 122 и пријаве ће бити прослијеђене надлежним институцијама“, рекла је шеф Одсјека за цивилну заштиту Радомирка Малешевић.

Ученицима су кроз непосредно дружење дати савјети како да поступе у случају наласка одбаченог оружја  или минско експлозивних средстава.

Такође, у оквиру савјета дјеци је указано на опасности које се могу догодити приликом нестручног руковања оружјем или минско експлозивним средствима.

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764