Preduzetnicki Portal Banner

ОТКРИВЕН И ОСВЕШТАН СПОМЕНИК ДРАГОЉУБУ ДРАЖИ МИХАИЛОВИЋУ

 „Данашњим откривањем и освештањем споменика Драгољуби Дражи Михаиловићу у Равногорском парку свечано проглашавам крај Другог свјетског рата у Билећи и трајно помирење између потомака његових учесника. Од сада и за сва времена!“, речено је у поруци начелника општине Билећа Миљана Алексића, који због оправданих здравствених разлога није присуствовао откривању споменика ђенералу Дражи Михаиловићу.

 

 

Велики број грађана Билеће, Херцеговине и  Црне Горе окупио се данас у Равногорском парку у Билећи. Парк чија је градња почела 2010. године употпуњен је спомеником начелнику Штаба Врховне команде Југословенске војске у  отаџбини, Драгољубу Дражи Михаиловићу. Биста вискока око 3,5 метра дјело је вајара Миливоја Бокића, а изграђена је донацијом бројних привредника и спортских радника. 

„Овај споменик порука је нашем народу, да се освјести и осврне на историју, да види гдје су прављене грешке, јер ако се не окрене неће знати куда да иде у будућности.“, рекао је члан Одбора за изградњу споменика Милорад Вујовић који је истакао да је овај споменик постојао у срцу и души народа Билеће и да је његовом вољом постављен у центар града. 

Споменик су открили вајар Миливоје  Бокић и  Радомир Бабић, брат Шпира Бабића, последњег командата Граничног батаљона билећке војночетничке бригаде. 

Новоизграђени споменик освештали су свештеници Српске православне Цркве уз пратњу хора „Светог Саве“ из Билеће и Етно групе „Василисе“.

 

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764