Preduzetnicki Portal Banner

Полицијска управа Требиње упутила је Апел грађанима: „Спријечимо пожаре на отвореном простору“

 Имајући у виду веома високе љетне температуре као и исушеност траве и ниског растиња, који погодују настанку пожара, Полицијска управа Требиње апелује на грађане да буду одговорни и максимално опрезни приликом паљења корова, смећа, те уопште паљења ватре на отвореном простору, како не би дошло до пожара и неконтролисаног ширења ватре.

 

Такође, апелујемо на грађане да спаљивање корова и другог горивог материјала чине на одговоран начи, само у вријеме повољних временских услова и на површинама, које се могу контролисати. При спаљивању корова и другог запаљивог материјала потребно је угасити остатке несагорених материја, како би се спријечило њихово разношење вјетром и појава неконтролисаног горења.

Одлукама општина прописано је забрањено паљење ватре: на отвореном у периоду од 01.05. до 01.10., у урабаном подручју града, у близини грађевинских објеката у изградњи, у близини отворених складишних простора, у близини сложеног сијена, сламе, лисника, у путном или далеководном појасу, у пољу за вријеме сазријевања и скидања љетнине.

Они који не предузму мјере предострожности приликом паљења ватре, и изазову материјалну штету, те угрозе животе и здравље људи, Полицијска управа Требиње ће санкционисати у складу са важећим законским прописима. 

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764