Preduzetnicki Portal Banner

ПОСТАВЉЕНЕ ТАБЛЕ СА КОДОВИМА КОЈИ ПРЕКО МОБИЛНОГ ТЕЛЕФОНА ПРИКАЗУЈУ ИНФОРМАЦИЈЕ О ТУРИСТИЧКИМ ЗНАМЕНИТОСТИМА

Табле са QR кодовима постављене су на четири локације у Билећи: на некрополи стећака, Вијенцу- старо градско језгро, манастиру Добрићево и џамији  Хасан-паше Предојевића.

 

Табле су постављене у оквиру пројекта „Живот на граници БиХ и Црне Горе - старе стазе безвременог насљеђа и традиције“. Пројекат се спроводи у оквиру повезивања и међусобне промоције Билеће, Требиња, Никшића и Плужина. Представници Туристичких организација из ових општина /градова у наредном периоду потписаће и Меморандум о спорзумјевању. Овај пројекат спроводи се на уско повезаном географском простору који вијековима дијели историјски континуитет, а односи се на културно -  историјско наслијеђе које су заједно стварали становници Билеће, Требиња, Никшића и Плужина.

У ова четири града/општине мапирано је и биће валоризовано четрдесет  објеката који ће бити означени  QR кодовима и самим тим бити доступнији туристима, туристичким радницима и становницима локалних заједница. Таблама са QR кодовима биће обиљежени стари градови, мостови, средњовјековна утврђења, градски споменици, цркве, џамије и стари инфраструктурни објекти. QR кодови функционишу као табле са кодом које су постављене на одређеним локацијама,а захваљујући којима  туристи на мобилним телефонима приказују информације о означеној знаменитости.

 

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764