Preduzetnicki Portal Banner

ПРЕД БИЛЕЋКОМ ПУБЛИКОМ ИЗВЕДЕНА ПРЕДСТАВА“БИЦИКЛИСТИЧКИ УСТАНАК У ЦРНОЈ ГОРИ“

Синоћ је у Дому културе „Јевто Дедијер“ изведена представа „Бициклистички устанак у Црној Гори“.

 

Глумци Велизар Касалица и Небојша Вулановић тумачећи ликове професора и војводе, вође устанка говоре о односу Црногораца према традицији и откривању њиховог менталитета и митоманије.  

„За нас је ово посебно емотивна представа, писао је наш велики пријатељ који је погинуо прије 22 године. Носимо  посебно осјећање  које публика примјети. И наш Слободан Милатовић, који је режирао представу нас је напустио... колико је задовољство играти на сцени, толико и носимо терет да не изневјеримо писца, редитеља и публику. Текст је невјероватно тежак, на први поглед је комедија, али доноси необичан језик и односе међу ликовима.“ , каже глумац Небојша Вулановић.

Представа је настала по драмском тексту „Музеј бициклистичког устанка у Црној Гори“, Зорана Копитовића.

„Драмски текст Копитовића и његово поновно оживљавање на сцени, „уз приличну количину дрскости, талента, духа, интелигенције, смисла за пародију“, говори о „музеју бициклистичког устанка у Црној гори“ и „вјечитом и суштинском заједништву Црногораца и бицикла као аутентичног брдско – планинског возила, успостављајући тако примарну и неопходну зачудност“.“, написано је у најави представе у позоришту „Славија“ Београд.

Представа је премијерно изведена у августу 2018. године и до сада је доживјела 24 извођења.

 

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764