Preduzetnicki Portal Banner

Професор Богдан Томановић добитник „Видовданске повеље“

Професор Богдан Томановић добитник је „Видовданске повеље“ коју додјељује СПКД
„Просвјета“ Билећа. Ову повељу „Просвјета“ додјељује појединцу који је у току свог рада дао немјерљив допринос на пољу образовања, васпитања, културе или спорта.
 
 
 
 
„ Чланови одбора једногласно су одлучили да Видовданску повељу додијелимо професору Богдану Томановићу  за одличне резултате у образовању и васпитању младих генерација, као и за чување и напредак културе у нашем граду. Професор Томановић читав свој радни вијек провео је у билећкој гимназији као један од најистакнутијих професора. Поред педагошког рада активан је био и у друштвеном и политичком животу. Аутор је драгоцјених радова који ће оставити дубок печат у историји нашег народа“, навео је у образложењу Лазар Гњато члан одбора СПКД-а Просвјета Билећа.
 
Као и сваке године и вечерас су додијељене Просвјетине дипломе ученицима генерације , а ове године то су: Ивана Томановић из  Основне школе „Петар II Петровић Његош“, Касја Зоривац из Основне школе „Свети Сава“ и  Душанка Бјелетић из Средњошколског центра „Голуб Куреш“.
 
У оквиру  Видовданских свечаности у Билећи је јутрос светом литургијом у храму Светог Василија Острошког обиљежена крсна слава Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског Република Српска пука.
 
Одржан је и двадесети по реду традиционални турнир у фудбалу „Видовдан 2019“ на коме су прво мјесто освојили фудбалери Херцеговца. Турнир који је окупио 13 екипа заслужено су освојили млади фудбалери Херцеговца рођени 2008. године.
 
Традиционалне уличне трке ове године нису одржане због радова на реконструкцији канализационе и водоводне мреже.

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764