Preduzetnicki Portal Banner

СВЕЧАНО ОТВОРЕНИ СЕДМИ ДАНИ ДАНИ БИЛЕЋКИХ ПРОИЗВОДА И СТВАРАЛАШТВА

Уз звуке „Билећанке“ око 550 „Билећанаца“ продефиловало је улицама наше општине. Јутрос су се окупили у кругу касране, у којој су, како кажу провели најљепше дане, обишли своје некадашње спаваоне, постројили се на писти и кренули ка Универзалној спортској дворани „Тијана Бошковић“.

 

Њиховим доласком отпочела је и свечана церемонија отварања манифестације „Дани билећких производа и стваралаштва“.

У име питомаца на добродошлици се захвалио предсједник Организационог одбора припадника некадашње Школе резервних официра Златко Филе.

„Ми смо највећи промотери ваше општине, радујемо се када дођемо у Билећу, а вама желим да Билећа крене путем напретка“, рекао је Филе.

Дане билећких производа и стваралаштва отворио је Вјекослав Петричевић, министар привреде и предузетништва РС.

„Врло радо смо се одазвали позиву да подржимо манифестацију у Билећи, али и да данас присуствујемо њеном отварању. Стваралаштво је једна од најљепших ријечи у српском језику, јер није довољно само производити, ми морамо и стварати, градити наше брендове и промовисати туристичке дестинације“, рекао је Петричевић.

Министар Петричевић нагласио је да је Билећа у срцу Херцеговине и да као таква има велики потенцијал.

„Имамо одличне привредне субјекте, по којима смо препознатљиви.  А овакве манифестације нам омогућавају да се умрежавамо и градимо пословне везе“, рекао је Петричевић.

Бројне госте и представнике Туристичке организације Републике Српске дочекали су начелник општине Миљан Алексић и менаџер Михајло Вујовић.

 „Ово је десети јубиларни пут да дочекујемо наше „Билећанце“. Можемо рећи да смо богати, јер сваке године дочекујемо питомце из свих бивших Југословенских Република. Ми смо људи великог срца, који знају свашта да направе, и поносни смо што имамо најбољу храну“, рекао је начелник општине Миљан Алексић.

Завичајни клуб Билећана у Србији уручио је три лаптопа Марији Лозо, Жељки Кокотовић и Андреи Бјелица, најбољим ученицима Средњошколског центра „Голуб Куреш“.

„За седам година додјелили смо око 30 рачунара најбољим ученицима, што је скроман допринос развоју образовања. Прошле године наградили смо и шест најбољих студената Београдског универзитета, а штампамо и часопис школе Свети Сава“, рекао је предсједник Завичајног клуба Миодраг Дунђеровић.

Душанки Бјелетић, најбољем ђаку Средњошколског центра лаптоп је додјелио Милорад Бато Самарџић. Самарџићу је ово петнаеста година како награђује најбоље ученике.

 Врата сајма отворена су вечерас до 20:00 часова и отварају се  поново сутра од 9 до 17 часова.

Вечерас ће на платоу код Универзалне спортске дворане „Тијана Бошковић“ бити одржана Конференција беба,  културно- забавни програм и концерт Липа феста.

 

                            

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764