Preduzetnicki Portal Banner

У БИЛЕЋИ ПРОМОВИСАНА КЊИГА „AD FONTES“ АУТОРА РАДИНКА КРУЛАНОВИЋА

 

Синоћ је у Дому културе „Јевто Дедијер“ у Билећи одржана промоција најновијег књижевног остварења- збирке пјесама „Ad fontes“, аутора Радинка Крулановића из Никшића. Књига је објављена у издању „Матице српске- Друштво чланова у Црној Гори“ у Подгорици и побудила је велико интересовање читалачке публике.

 

 

 

„Сваки пјесник бира своју традицију и са њом се поистовјећује. Ја сам се пронашао у  традицији српске духовности и културе, а у великој мјери у томе ми је помогла пјесма „Востани Сербијо“ са којом сам заузео треће мјесто на конкурсу „Најбоља необјављена пјесма родољубивог садржаја“ који расписују Библиотека у Билећи и Културно- спортски центар из  Билеће. Књигом поручујем да се не смијемо стидити оних који су утемељили нашу духовност и зато она носи симболичан назив који води „Ка извору““, рекао је аутор Радинко Крулановић.

На промоцији  у Билећи о књизи су говорили: проф. Светозар Ћираковић, проф. Дарка Деретић, директор Народне библиотеке „Владимир Гаћиновић“ Ирена Дунђер и аутор..

„Конципирајући књигу као седам аутопоетичких исповијести у којој се нашло око 70 пјесама, Крулановић се исказао као врсан творац пјесничке ријечи са снажним порукама и поукама“- нагласио је, поред осталог проф.  Светозар Ћираковић.

Промоција је одржана у организацији Народне библиотеке „Владимир Гаћиновић“, а о књизи је говорила и директорица Ирена Дунђер.

„Поезија Радинка Крулановића је мисаона, рефлексивна, тјера нас да размишљамо, тјера нас да дјелујемо. Крулановић, професор филозофије и логике, прије неколике године остао је без посла када је одбио да се одрекне српског језика зарад неког новог, искарикираног језика. Тим прије, његова поезија је снажна, проткана истинским родољубљем и патриотизмом“- рекла је Ирена Дунђер.

Одабране стихове је читао и програм водио Марко Ковачевић, а промоцију је  звуцима гитаре обогатио ученик Музичке школе у Требињу Андреј Вукоје.

 

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764