Preduzetnicki Portal Banner

Јуниорке Херцеговца вицешампионке Босне и Херцеговине

Билећа је овог викенда била домаћин завршног турнира за првака Босне и Херцеговине у јуниорској конкуренцији.Одбојкашице Херцеговца постале су вицешамионке Босне и Херцеговине на завршном турниру који је одигран у Билећи.

 

Билећа је угостила четри најбоље екипе и поред домаћина учествовали су: Бимал Јединство из Брчког, Центар Орт из Сарајева и Нови Град из Сарајева.

Првог дана одигране су полуфиналне утакмице. Екипа Херцеговца је у првом мечу побиједила првака Федерације БиХ, екипу Центар Орт из Сарајева резултатом 3:0 по сетовима 25:22, 25:18 и 25:23. 

У другој утакмици брчанско Бимал Јединство је било боље од Новог Града из Сарајева максималним резултатом 3:0 у сетовима (25:14, 25:17, 25:15).

У утакмици за треће мјесто састале су се двије сарајевске екипе, Нови Град и Центар Орт. Нови Град је након велике борбе и скоро два сата игре славио резултатом 3:1 по сетовима 25:23, 25:22, 23:25 и 25:15.

У великом финалу брчанске одбојкашице савладале су домаћи Херцеговац 3:0 по сетовима (25:17, 25:15, 25:15) и тако оправдале епитет првог фаворита на завршници.

„ Ми смо биле један од главних фаворита и оправдале смо ту улогу. Показали смо нашу добру игру у полуфиналу и финалу. У полуфиналу смо играле нешто лошије због дугог путовања, али смо у финалу показале да смо јак тим који је заслужио прво мјесто. Турнир у Билећи је организован на високом нивоу и захваљујем се домаћинима на гостопримству“, истакла је Јована Биберџић одбојкашица Бимал Јединства.

Одбојкашице Херцеговца након титуле вецашампионки Републике Српске окитиле су се  и вицешампионском титулом Босне и Херцеговине.

 „ Одиграле смо још један квалитетан турнир , али нажалост на крају нисмо биле прве. Честитала бих одбојкашицама Јединства на титули , али и мојим саиграчицама које су данас дале максимум на терену и показале да у овом тренутку заиста вриједимо “, рекла је  капитен ОК „Херцеговац“ Вукоје Ана.

Сребреном медаљом окитиле су се: Ана Вукоје, Милица Дутина, Николина Албијанић, Андријана Албијанић, Милица Бојовић, Маја Миљеновић, Николина Чомић, Милена Томановић, Ивана Томановић, Милева Стајић и Горица Биберџић. Тренер екипе: Горица Ђорђевић.

 

 

 

 

 

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764