Preduzetnicki Portal Banner

ЉЕПОТЕ ПЛАНИНЕ БАБА ОСВОЈИЛЕ И СРЕДЊОШКОЛЦЕ

Како се освајају врхови, одјељењу II-2 Гимназије „Голуб Куреш“ показали су отац и ћерка, Мијомир и Александра Дамјанац. Успон на врх Бабе планине - Ђед (1735 м),  Дамјанци су заједно с разредним старјешином планирали од почетка маја, али временске прилике су биле повољне тек јуче, у суботу, 7. јуна.

 

 

 

 

Кружна планинарска тура од 12 км започела је на локацији Коритник, гдје су повише истоименог извора чланови Планинарског друштва „Коритник“ из Билеће подигли лијеп дрвени павиљон. Већ на почетку овог планинарског дебија, када су ученици на војном теренском камиону Драгише Самарџића, члана ПД „Коритник“, стигли на полазиште  било је јасно да ће се дан претворити у незаборавну авантуру. Послије доручка кренуло је 25 ученика и разредник, уз вођење искусних планинара Мија и Александре Дамјанац и Александра Милидраговића, на своје прво планинарење. Иако ову туру планинари називају рекреативном, средње тешком стазом, за планинаре почетнике успон је био озбиљан изазов. Међутим, драгоцјено је било проћи кроз неколико планинских појасева различитог растиња, ендемичног биља и сасвим нетакнуте природе, одмарати се у хладу букове, затим јелове шуме, са врха Ђед видјети територије свих херцеговачких општина, напити се воде са ледених и бистрих планинских извора. Послије петосатног хода, над извором Коритника планинари су ученицима припремили роштиљ.

Одмор и опуштање протекли су уз размјену првих планинарских искустава и дружење са једним новим сапутником – белгијским овчаром Ајком. Ученици овог успјешног одјељења, којима је ово четврти заједнички излет у текућој школској години, још једном су показали да одлично знају како се врхови у животу достижу само уз велики напор.

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764