Preduzetnicki Portal Banner

„ПРВА ПЕТОЛЕТКА“ ИЗ ТРСТЕНИКА - ПОБЈЕДНИК ОСМОГ МЕЂУНАРОДНОГ ФЕСТИВАЛА ФОЛКЛОРА КОЈИ ОДРЖАН У БИЛЕЋИ

 

Културно умјетничко друштво „Прва Петолетка“ из Трстеника побједник је осме међународне смотре фолклора „Дјеца у очувању народне традиције“ која је одржана данас у Билећи.

 

 

Према одлуци жирија, који су чинили представници свих друштава који су наступили у такмичарском дјелу фестивала друго мјесто припало је „Захумљу“ из Никшића, а треће Фолклорном друштву „Љубиње“из Љубиња.

На фестивалу који је одржан у организацији ГКУД „Владимир Гаћиновић“ наступило је шест друштава, из Републике Српске, Србије и Црне Горе.

„Condor Аdria“ спонзор овогодишњег фестивала додјелио је награде за најсимпатичнију учесницу и учесника.  Бојани Дангубић из „Љубиња“ и Марку Лончару из „Жупе“ награде је, у име спонзора додјелила Данијела Шаренац.

Награду за најбољу кореографију добило је „Захумље“ Никшић, најбољи сценски наступ имали су чланови „Чигре“ из Никшића, најбољи стил игре „Љубиње“, а најбољу ношњу имала је  „Прва Петолетка“.

Награде је испред организатора ГКУД „Владимир Гаћиновић“ уручио Небојша Роган, предсједник друштва.

У ревијалном дјелу програма наступили су млади фолклораши из Алексинца, Љубиња и Билеће. Кореографију „Каубојске игре“ извела је плесна група ГКУД „Владимир Гаћиновић“

Учесници фестивала прије почетка програма у Дому културе „Јевто Дедијер“ прошетали су улицама наше општине.

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764