Preduzetnicki Portal Banner

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА 8 НОВИХ ПРОЈЕКАТА МЛАДИХ

У фази наставка сарадње и реализације пројеката и подршке младих људи које организује Фондација „Мозаик“, у просторијама општине Билећа данас су потписани уговори за пројекте осам неформалних група и један микробизнис. Што се тиче омладинаца из Билеће из године у годину раде инфраструктурне пројекте, гледају да побољшају неке ствари у својој локалној заједници. Ове године је прошао већи број пројеката него што је било планирано.

 

„Захваљујући интересовању представника општине Билећа, прошло је свих осам пројеката, како би ових осам идеја младих људи заживјело. Укупна вриједност пројеката је скоро 20.000 од чега општина Билећа заједно са Фондацијом „Мозаик“ издваја скоро 12.000, а остатак износа је допринос група у виду робе, новца или услуга из својих локалних заједница“, рекла је Медиха Арнаут, асистентица за микробизнисе у Фондацији „Мозаик“.

Омладинска банка већ трећу годину за редом расписује позив за омладинске иницијативе. Ове године је одзив младих  добар, можда чак и најбољи до сада.

„Ријеч је о квалитетним пројектима који се тичу шире друштвене заједнице. Сви су корисни и углавном се односе на уређење простора за боравак омладине, дјеце и младих. Микробизнис је отварање дјечије играонице“, рекла је Дејана Јањић, координатор Одбора Омладинске банке Билећа.

Општина је потписала Анекс укговора гдје се обавезује да уплати додатна средства Фондацији, како би се финансирало свих осам пројеката. Вриједност свакод пројекта је до 1.500 км.

 

Јавне Набавке

 

Опште информације

Општина Билећа,
Краља Александра бр. 28
89230 Билећа

ЈИБ: 4401381960004‚
Радно вријеме: 07-15h
Инфо телефон: 059/370-764