Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ОБУКА ИЗ ПРЕДУЗЕТНИШТВА ЗА ДЕМОБИЛИСАНЕ БОРЦЕ, РВИ И ДЈЕЦУ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА

Данас је у скупштинској сали Општине Билећа одржана обука из предузетништва за сва лица која су аплицирала заводу за запошљавање поводом програма самозапошљавања. Програм „Заједно до посла“ односи се на запошљавање грађана из категорија дјеце погинулих бораца, демобилисаних бораца и ратних војних инвалида ВРС, а други програм односи се на самозапошљавање циљних категорија у привреди. Циљ обуке је информисати будуће предузетнике о основним појмовима и обавезама, као и са оним шта их очекује у бизнису.

„Ми по програму „Заједно до посла“ дајемо подстицајна средства, субвенције за покретање бизниса. Ријеч је о неповратним средствима уколико се испуне уговорне обавезе, а то је да они морају бити регистровани најмање дванаест мјесеци, као и  да плацају доприносе“, рекао је Бранислав Кешељ из Завода за запошљавање, филијала Требиње.

Током претходних година су програмом били обухваћени скоро сви апликанти, који аплицирају по горе наведеним програмима. Програм реализује Завод за запошљавање РС, а финансира се из буџета Републике Српске.

Подијели вијест