Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

УСВОЈЕНА ОДЛУКА О ОСНИВАЊУ ПАРКИНГ СЕРВИСА

Четврта редовна сједница Скупштине општине Билећа одржана је данас. Пред одборницима се нашло 14 тачака дневног реда , а између осталог су расправљали о оснивању Јавног предузећа „Паркинг сервис“ Билећа. Доношење ове одлуке  је у општем интересу и у наредном периоду ће се донијети статут Одлуке и испитати економска исплативост тога предузећа.

„Новина је то што ћемо запослити представнике борачких организације,незапослене  борце. Цијене паркинга неће бити високе, биће приступачне за наше услове и неће оптерећивати нормално функционисање и живот грађана Билеће“ рекао је предсједник Скупштине општине Билећа, Мато Вујовић.

Секретару Скупштине општине, начелницима Одјељења и директорима Јавних установа истиче тромјесечни мандат на позицији вршиоца дужности  па су им продужени мандати на још три мјесеца.

„Продужени су им мандати вршилаца дужности на још деведесет дана, а донијета је Одлука о расписивању  конкурса за избор директора и начелника одјељења гдје ћемо након тога именовати оне који испуњавају услове“ истакао је предсједник скупштине.

Доста полемике се водило око стручности и искуства в.д.начелника Одјељења и директора  Јавних установа. Из опозиције поручују да не испуњавају услове, да немају довољно искуства.

„Кандидати морају да испуњавају посебне услове, а то је да имају високу стручну спрему са 240 бодова и најмање пет година рада у струци“ рекао је Љубо Вуковић, одборник СНСД-а.

Међутим начелник општине Билећа је другачијег мишљења. Он тврди да кандидати испуњавају неопходне услове.

„Тачно је да су то млади људи, поштени, вриједни и жељни рада а то ће показати и у наредном периоду. Младим људима треба дати шансу“, нагласио је начелник.

За разлику од претходних, данашње засједање у Билећи је протекло без икаквих проблема. Одборници су поштовали дневни ред, оно што је планирано, то је и усвојено.

Подијели вијест